Bétera compta ara amb diversos dispositius purificadors per a aconseguir una millora general de la qualitat ambiental interior dels seus edificis municipals.

Aquesta acció preventiva ha sigut duta a terme des de l’àrea municipal de Sanitat, instal·lant-se 40 dispositius repartits a les aules de l’Escola d’Adults, les Escoletas Municipals Xiquets i Josefa Guardiola, la Casa de la Cultura, l’aula de formació de l’edifici de Casa Nebot, l’edifici de la Policia Local, el saló de plens del Castell, així com la Biblioteca municipal.

Depenent dels metres quadrats dels diversos espais s’han instal·lat diferents tipus d’aparells purificadors. Per exemple, a la Casa de la Cultura, que rep una gran afluència de gent durant els caps de setmana, s’han instal·lat 5 dispositius.

En total s’han col·locat 35 dispositius de menor grandària purificadors d’Aire amb filtre HEPA que eliminen tot tipus de bacteris i virus en suspensió, incloent el SARS-CoV-2, així com també la contaminació procedent de l’exterior, formaldehid i altres gasos nocius, al·lergògens, fums i fins i tot males olors, segons s’explica des del consistori.

Mentre que en espais de major grandària com la Casa de la Cultura, el saló de plens i la Biblioteca s’han instal·lat 5 torres de desinfecció d’aire per raigs UV-C que desinfecten l’aire neutralitzant els bacteris i inactivant els virus i patògens de qualsevol ambient tancat o semiobert.

Detalls explicatius

Segons l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), els dispositius més eficients contenen el filtre HEPA, de l’anglés Hight Efficiency Particulate Air (alta eficiència de filtració), un filtre desenvolupat originalment per al manteniment de sales netes en el camp de l’energia atòmica, que és efectiu per a eliminar partícules de 99, 97% de partícules de 0,3 micres. Poden ser una ajuda per a eliminar partícules de pol·len o de pols en cases on visquen persones amb al·lèrgies o asma.

D’altra banda, OCU indica també que la llum ultraviolada (UV) s’utilitza molt per a desinfectar equips en hospitals i previndre la propagació de bacteris i virus.

Un dels mètodes d’esterilització més comunes, la irradiació germicida ultravioleta, s’utilitza per a irradiar superfícies i esterilitzar-les. En aquest procés, els bacteris i els virus es desactiven per apoptosis, o mort cel·lular programada, i així es deté la seua capacitat de causar infeccions.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia