La conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, amb la col·laboració de Confecomerç i Unió Gremial, ha creat el Dia del Comerç Local, que a partir d’enguany se celebrarà cada 25 d’octubre en la Comunitat Valenciana. A aquesta iniciativa s’ha adherit la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i 70 ajuntaments.

S’ha triat el 25 d’octubre perquè no existia un dia comercial, és un número fàcil de recordar, i octubre és un mes en què costa arrancar l’activitat comercial. El Ple del Consell del pròxim dia 22 d’octubre aprovarà oficialment la instauració d’aquest dia.

En els últims anys des del Govern Valencià s’han anat posant en marxa una sèrie d’accions estratègiques per a garantir el futur del xicotet comerç i de l’artesania. Així, s’ha incrementat en un 100% la dotació pressupostària de les ajudes a la promoció del comerç i els bons de consum en el comerç local, amb un import total de 10 milions.

També s’han convocat ajudes destinades a les entitats locals valencianes per a mantindre una xarxa de suport al comerç de proximitat, realitzar accions de promoció i dinamització del comerç local, com fires comercials i serveis d’assessorament, i per a finançar obres de reforma en mercats municipals i millorar les infraestructures, destinades a mercats de venda no sedentària. I en municipis de menys de 1.000 habitants es dóna suport a l’activitat comercial en espais multifuncionals.

Una altra de les línies estratègiques són les ajudes a la innovació i la digitalització de les pimes comercials i artesanes per a finançar inversions en equipament per a l’establiment comercial, i la implantació de la venda en línia segura o la integració d’aquesta en una plataforma en línia de comerç electrònic. I les ajudes a les associacions empresarials i cambres de comerç, perquè disposen de mitjans tècnics per a prestar serveis de suport a les empreses comercials.

A més, respecte a l’artesania, s’ha anunciat una nova línia destinada a les pimes artesanes per a realitzar inversions en equipament amb un pressupost total de 500.000 euros, i la creació d’una càtedra d’artesania en la Universitat Politècnica de València, amb la finalitat de difondre-la i posar-la en valor.

Al marge d’aquestes línies estratègiques, el Pla d’Acció Territorial Sectorial del Comerç de la Comunitat Valenciana (PATSECOVA) fixa els criteris per al desenvolupament comercial, d’una banda per a assegurar la seua coherència amb els objectius de qualitat de vida i desenvolupament sostenible contemplats en la legislació valenciana d’ordenació del territori i protecció del paisatge, i per un altra per a salvaguardar el comerç existent en l’espai rural valencià i en àrees de baixa densitat demogràfica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia