L’auditori de la Casa de Cultura de Bétera va acollir ahir diumenge, 17 d’octubre, un esdeveniment cultural on el grup local de danses “Pensat i Fet” va ser el protagonista. Aquest acte va estar emmarcat dins de “València és música“.

Els assistents van poder gaudir dels millors balls i danses regionals de la mà d’aquesta formació de rondalla i balladors, on la veu de Lourdes Morelló també va ser l’encarregada d’entonar les jotes i altres peces tradicionals, així com de conduir l’acte.

Pensat i Fet” va nàixer al 2008 amb l’intenció de fomentar el folklore valencià i la pròpia cultura del poble. Aquesta agrupació balla tota classe de balls, com jotes, seguidilles, fandangos, boleros…

La seua fundadora i presidenta durant anys, Paqui Aloy i Segura, va formar part de molt jove d’una estudiantina (tuna) coneguda com “La tuna de Bétera”. Al llarg dels anys, aquesta formació desapareixeria i Paqui (qui toca la bandúrria) va seguir participant durant un temps en actes d’església com misses de boda, entre d’altres. Després d’estar una bona temporada sense pertànyer a cap formació, va ser en l’any 2007 quan a l’interpretar a la boda del seu fill ‘El Doctor Zivago‘, uns quants amics l’animaren per a crear una espècie de rondalla. Un dels principals fundadors també va ser Paco Navarro ‘El Naquerano‘. D’aquesta manera, es formava un grup de rondalla amb bandúrria, guitarra i guitarró.

A més, en maig de 2008, la Falla Gran Via del Sud rescatava les tradicionals ‘Creus de Maig’ i, per a l’ocasió, el seu grup de balls regionals comptava amb la col·laboració d’aquest grup de rondalla. Des d’aquest moment, començarien a caminar junts i es consolidaven com a Associació Cultural “Pensat i Fet“. El seu nom fa referència a la manera en què es va formar aquest grup.

Actualment, la seua presidenta és Amparo Garay i Cebrián.

A continuació, oferim unes imatges de la vesprada.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia