Segons hem pogut conéixer, a través de diferents mitjans de comunicació, el passat 7 de setembre la Guàrdia Civil de Bétera va culminar l’execució de diversos registres, simultanis, en habitatges de diverses poblacions de València. Aquesta actuació es va dur a terme dins de la operació “SUSUKO”, després de diferents gestions policials

Els investigadors van intervindre 861 plantes de marihuana, un vehicle i van detindre  a un home de 49 anys, de nacionalitat russa, i una dona de 40 anys, de nacionalitat ucraïnesa, després del registre d’un domicili situat a Godella.

En un altre habitatge de Sant Antoni de Benaixeve es van trobar 384 plantes i es va procedir a la detenció d’una dona de 30 anys, de nacionalitat lituana.

Així mateix, a Paterna, els investigadors van trobar 394 plantes de marihuana, més de 4 quilos de “cogollos” de marihuana envasat i van detindre a 2 homes de 29 anys, de nacionalitat lituana.

En un altre registre, a Bétera, es van confiscar 2 cotxes d’alta gamma i 5 bicicletes elèctriques i es va procedir a la detenció d’un home de 38 anys, de nacionalitat bielorussa, i un altre de 49 anys, de nacionalitat ucraïnesa.

En un domicili de Cullera, els agents van confiscar 432 plantes, un vehicle i diferent material per a l’elaboració d’oli i cànnabis.

A més, la Guàrdia Civil, també va realitzar un registre en un domicili de Puçol i es va intervindre roba, complements i joies de luxe valorades en més de 15.000 euros i una motocicleta el preu de mercat de la qual superava els 6.000 euros.

Tots els autors van ser detinguts per delictes contra la salut pública (cultiu de plantes de marihuana), defraudació de fluid elèctric i per pertinença a organització criminal.

Al seu torn, es van intervindre un total de més de 2.000 plantes de marihuana, 4 vehicles i una motocicleta valorats en més de 135.000 euros i efectes per al bon desenvolupament i creixement de les plantes de marihuana com a balastos, aires condicionats, humidificadors, etc…valorats en més de 400.000 euros.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Llíria.

D’altra banda, la Guàrdia Civil d’Ontinyent va obrir una altra operació anomenat “PIES5”. Aquesta investigació va començar a principis de setembre de 2021.

El 28 de setembre, els agents, van realitzar un registre en una casa rural en el terme municipal de Agullent. Es van intervindre més de 600 plantes de marihuana dividides en 3 hivernacles de 50 metres quadrats cadascun. Pel que es van detindre a 2 dones de 29 i 56 anys, de nacionalitat polonesa, que es trobaven en l’habitatge, sent una d’elles la propietària, per un delicte contra la salut pública (cultiu de plantes de marihuana) i un altre de pertinença a organització criminal. Així mateix, un home de 40 anys, de la mateixa nacionalitat, va ser investigat pels mateixos fets.

Els investigadors també van trobar en el domicili més de 20 quilograms en cabdells, bàscules de precisió, envasadores al buit, aires condicionats, halògens, humificadors i altre material necessari per al bon desenvolupament de les plantes.

La Guàrdia Civil també va descobrir que existien càmeres de vigilància amb la finalitat de protegir la plantació, com també diverses pistoles simulades, jupetins antibales, defenses extensibles i matxets de grans dimensions.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d’Ontinyent que ha decretat l’ingrés a la presó de les dues detingudes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia