L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha posat en marxa la campanya “tota la informació per al consumidor vulnerable”. Centrada en els consumidors vulnerables, té com a objectiu proporcionar als consumidors exposats a situacions de vulnerabilitat la informació que necessiten per a protegir els seus drets i fer valdre els seus interessos. La campanya compta amb el finançament del Ministeri de Consum.

El mes de gener passat va entrar en vigor el Reial decret llei 1/2021, de 19 de gener, de protecció dels consumidors i usuaris enfront de situacions de vulnerabilitat social i econòmica que incorpora a la Llei General de Defensa dels Consumidors, la figura del consumidor vulnerable. Es tracta d’un pas molt important en la creació d’una protecció reforçada per a aquells consumidors que, per diverses circumstàncies, es troba en una situació d’inferioritat o desprotecció enfront de la resta.

Un primer exemple d’aquesta situació ha sigut la recent aplicació de la condició de consumidors vulnerables als afectats per l’erupció del volcà de la Palma, cosa que ha ajudat a aclarir la seua situació quant a la gestió dels seus préstecs o rebuts de subministraments.

Des de 2017, OCU ha reivindicat la inclusió de la figura del consumidor vulnerable en la Llei de defensa dels consumidors. Ara, amb el suport del Ministeri de Consum, posa en marxa aquesta campanya que té com a objectiu oferir tota la informació als consumidors exposats a situacions especials en les seues compres, en els contractes, en les seues relacions amb altres consumidors o les grans companyies. Per a OCU la informació és l’arma per a combatre la vulnerabilitat i la desprotecció: amb més informació tots som menys vulnerables.

Des del passat 1 d’octubre, a través de la pàgina web https://www.ocu.org/consumidor-vulnerable es pot accedir a diferent informació en relació amb la vulnerabilitat econòmica, informació sobre el compte bàsic, la llei de segona oportunitat o les formes més barates i assequibles d’accedir a un crèdit. Un altre apartat important és el dedicat a l’energia, on els usuaris podran accedir a informació sobre com accedir al bo social elèctric i tèrmic, o consells sobre com estalviar energia. També s’informa de diferents aspectes relacionats amb telefonia i telecomunicacions, un tema que lidera les reclamacions en l’assessoria d’OCU.

Tots els consumidors vulnerables podran plantejar a través del correu consumidorvulnerable@ocu.org tots els seus dubtes i rebre informació i assessorament sobre la seua situació. A més, OCU posa a la disposició d’aquelles persones amb dificultats físiques o materials d’accés a internet un telèfon d’ajuda: a través del 900 055114, en horari de dilluns a divendres de 10 a 18 hores, tots aquells consumidors que per l’una o l’altra raó es troben en situació de vulnerabilitat podran rebre assessorament individualitzat i informació pràctica per a afrontar la seua situació.

La inclusió de la figura del consumidor vulnerable en la Llei de Defensa dels Consumidors situa a Espanya en l’avantguarda europea de la protecció dels consumidors, en línia amb els plantejaments de la Nova Agenda Europea del Consumidor. No obstant això, OCU considera que és necessari avançar en el marc de protecció reforçada, a través d’un Reial decret que concrete les situacions de vulnerabilitat i reculla de manera expressa els seus drets.  Per aquest motiu, demana al Ministeri de Consum que aprove com més prompte millor el Reglament que desenvolupe els drets dels consumidors vulnerables.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia