Aquest diumenge, 24 d’octubre, Bétera acollirà diferents actes culturals.

D’una banda, les instal·lacions de Casa Nebot (carrer Estació, 5) acolliran l’espectacle “Cataplum!!!: vivir entre bombas”. Aquest acte s’hauria d’haver celebrat el passat 25 de setembre a l’esplanada de l’Albereda de Bétera, però la pluja ho va impedir.

Es tracta d’un espectacle de teatre de carrer per a públic familiar, unipersonal, sense text i en clau de clown, a càrrec de la companyia Ameba Teatre. Dirigit a tots els públics, està plasmat de tendresa, poesia i absurd. Aquest, donarà inici al voltant de les 12.00 hores.

Un ésser solitari insisteix en la seua rutina malgrat les bombes que diàriament ressonen en un horitzó llunyanament pròxim a la seua casa. Per a seguir endavant, les millors armes seran la fantasia, el joc i la ximpleria, el millor aliat: el públic.

L’origen de la companyia Ameba Teatre es remunta a l’any 2010 amb el nom de “Col·lectiu Ameba” constituïda inicialment com un grup amb especial interés a conjuminar l’acció de carrer amb diferents iniciatives socials.

És a partir de l’any 2017 quan es consolida com a “Ameba teatre”, sota la direcció i timó infatigable d’Ana González (València) i Luciano Murabito (Argentina). Des d’eixe moment van llaurar un camí fent del teatre de carrer i el pallasso el seu mitjà d’investigació i expressió. Obcecats en resultats que gaudeixen, utilitzen el clown, l’absurd i el joc com a eines essencials de creació.

Així, s’esforcen diàriament per a aconseguir espectacles de qualitat professional i artesanal a parts iguals, plens d’absurd, poesia, tendresa i estupidesa, sempre posant “l’astúcia de l’ameba al servei del teatre“.

Cinema

Així mateix, el diumenge a les 18.30 hores, l’Auditori de la Casa de Cultura de Bétera acollirà la projecció de la película de Pixar “Onward“.

Ambientat en un món de fantasia suburbana, dos germans elfos adolescents, Ian i Barley Lightfood, s’embarquen en una aventura en la qual es proposen descobrir si existeix encara una mica de màgia en el món que els permeta passar un últim dia amb el seu pare, que va morir quan ells eren encara molt xicotets com per a poder recordar-ho.

L’entrada per a aquests actes culturals és gratuïta i s’haurà d’actuar baix la normativa de sanitat establida.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia