La companyia teatral de Bétera “Zorongo Teatre” ha preparat per a aquests mesos un ampli programa d’actuacions. El passat 09 d’octubre van donar inici les seues representacions de “Escríbeme a la tierra” en el Certamen Nacional de Teatro Amateur Villa de Catral 2021.

Aquest divendres han emprés viatge cap a Valladolid per a homenatjar a Miguel Hernández i la seua dona Josefina Manresa a la localitat de Castronuño. La representació teatral tindrà lloc aquest dissabte, 23 d’octubre, al centre cívic del citat municipi.

Aquesta peça teatral del castellonenc Pascual Huedo Dordá ens acosta a les reflexions de Josefina Manresa, dona de Miguel Hernández. Josefina Manresa és interpretada per la també castellonenca (l’Alcora) Arianne Olucha Monfort i Miguel Hernández per Dídac Moreno, director també de l’agrupació. Aquests van ser guardonats com a millor actriu i millor actor, respectivament, a Torrelavega.

 “Escríbeme a la tierra” porta el nom d’un dels poemes d’amor del poeta alacantí, nascut a Oriola: “Aunque bajo la tierra mi amante cuerpo estéescríbeme a la tierra, que yo te escribiré“.

D’aquesta manera, es reivindica la figura de la viuda jove, morta l’any 1987, qui va significar un baluard de sentiments i evocacions de l’anomenat ‘poeta cabrer‘.

L’agrupació també durà  “Escríbeme a la tierra” a la Casa de Cultura de Puçol, el pròxim divendres 29 d’octubre. La representación tindrà lloc a les 20.00 hores i serà una bona oportunitat per a les veïnes i veïns de Bétera que estiguen interessats en veure l’obra. Les entrades es poden reservar al següent telèfon: 626192204.

D’altra banda, Zorongo Teatre oferirà, a partir de la pròxima setmana, més actuacions de Pere i el Capità. A continuació, detallem tot el programa previst de les diferents obres a representar:

– 30 d’octubre, a les 19:00   “Pere i el Capità” Mostra de Benetusser 2021

– 30 d’octubre a les 20;00 “Mamaaaa” Casa de Cultura de Godelleta

– 31 d’octubre a les 19:00 “Pere i el Capità” Cullera a Escena

– 12 de novembre a les 22:00  “Pere i el Capità” Concurs de Mislata

– 14 de novembre   a les 19:30 “Escríbeme a la tierra” Concurso Nnal de Utiel.

– 25 de novembre a les 20:00 “Pere i el Capità” Alcoi TEATRAM 2021

– 12 de novembre a les 22:00  “Pere i el Capità” Concurs de Mislata

– 14 de novembre   a les 19:30 “Escríbeme a la tierra” Concurso Nacional de Utiel.

– 25 de novembre a les 20:00 “Pere i el Capità” Alcoi TEATRAM 2021

A continuació, compartim el vídeo que el director de Zorongo Teatre, Didac Moreno, ens ha enviat per a parlar de “Escríbeme a la Tierra”:

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia