Aquest diumenge, 24 d’octubre, Bétera va acollir diferents actes culturals.

D’una banda, les instal·lacions de Casa Nebot (carrer Estació, 5) van acollir l’espectacle “Cataplum!!!: vivir entre bombas”. Aquest acte s’havia d’haver celebrat el passat 25 de setembre a l’esplanada de l’Albereda de Bétera, però la pluja ho va impedir.

Es tracta d’un espectacle de teatre de carrer per a públic familiar, unipersonal, sense text i en clau de clown, a càrrec de la companyia Ameba Teatre. Dirigit a tots els públics, està plasmat de tendresa, poesia i absurd. Aquest, va donar inici al voltant de les 12.00 hores. Un bon nombre de xiquetes, xiquets i les seues famílies van gaudir i ser partícips d’aquest xou.

Un ésser solitari insisteix en la seua rutina malgrat les bombes que diàriament ressonen en un horitzó llunyanament pròxim a la seua casa. Per a seguir endavant, les millors armes seran la fantasia, el joc i la ximpleria, el millor aliat: el públic.

L’origen de la companyia Ameba Teatre es remunta a l’any 2010 amb el nom de “Col·lectiu Ameba” constituïda inicialment com un grup amb especial interés a conjuminar l’acció de carrer amb diferents iniciatives socials.

És a partir de l’any 2017 quan es consolida com a “Ameba teatre”, sota la direcció i timó infatigable d’Ana González (València) i Luciano Murabito (Argentina). Des d’eixe moment van llaurar un camí fent del teatre de carrer i el pallasso el seu mitjà d’investigació i expressió. Obcecats en resultats que gaudeixen, utilitzen el clown, l’absurd i el joc com a eines essencials de creació.

Així, s’esforcen diàriament per a aconseguir espectacles de qualitat professional i artesanal a parts iguals, plens d’absurd, poesia, tendresa i estupidesa, sempre posant “l’astúcia de l’ameba al servei del teatre”.

Així mateix, a les 18.30 hores, l’Auditori de la Casa de Cultura de Bétera va acollir a projecció de la pel·lícula de Pixar “Onward“.

A continuació, adjuntem un vídeo amb l’espectacle del matí.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia