Bétera ha començat a empadronar a les seues mascotes. El Consistori, a través de la seua regidoria de Sanitat, ha llançat una campanya per a fomentar les inscripcions en el Cens de Mascotes Municipal. Baix el lema “Ells també són de Bétera” es fa una crida a tots els veïns i veïnes del municipi a inscriure a les seues mascotes.

Des del consistori indique que “és necessari i obligatori que tots els animals domèstics de Bétera estiguen censats perquè en cas d’extraviament aquest registre ens ofereix una informació valuosíssima. A més fomentem i conscienciem sobre la tinença responsable de les mascotes i sobre el civisme als nostres carrers”.

Aquesta campanya va començar fa uns dies amb la col·locació de cartelleria i mupis en els panells informatius del municipi. Però també continuarà amb el repartiment als centres veterinaris d’uns díptics on ve tota la informació necessària per a la inscripció, entre altres.

Aquests díptics també estan disponibles en els edificis municipals i seran repartits per la població en diversos punts amb afluència de veïns i veïnes.

L’objectiu de l’àrea de Sanitat és gestionar aquest registre municipal d’animals de companyia en el municipi, així com també prestar a la ciutadania un servei públic adequat en matèria de benestar, seguretat i salut pública animal.

A més aquest Cens té una altra finalitat, en inscriure als animals de companyia, es farà lliurament de manera gratuïta d’un dispensador de bossetes per a recollir els excrements i d’una ampolla per a netejar els orins.

Al seu torn, la regidoria, ja treballa en una campanya de conscienciació i sensibilització dirigida a la ciutadania perquè es facen càrrec de les deposicions de les seues mascotes. Cal recordar que l’Ordenança de Protecció i Tinença d’Animals de Companyia recull l’obligació i responsabilitat dels propietaris de retirar els excrements, així com les infraccions per no fer-ho.

Aquest díptic a més contempla la ubicació dels dos pipicans situats en el terme de Bétera.

Els avantatges d’inscriure a les mascotes de Bétera en aquest Cens són que es garanteix la identificació i protecció de l’animal, fomentant, així, la tinença responsable dels animals de companyia. Amb aquesta inscripció s’estableix un major control del compliment de responsabilitats dels propietaris i també serveix com a mesura dissuasiva per a evitar l’abandó d’animals. A més de que es fomenta la importància de contribuir a mantindre net el municipi i millora la convivència ciutadana entre els propietaris de mascotes i la resta de veïns i veïnes de Bétera.

Tots aquells veïns i veïnes de la localitat propietaris d’animals de companyia poden “empadronar” a les seues mascotes emplenant una instància i formalitzant-la en el Registre d’Entrada de l’edifici municipal d’Urbanisme/Medi Ambient, situat en el carresr Les Masses 26, al costat del DNI del propietari/a i la cartilla de la mascota.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia