La Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN de Bétera (HQ NRDC-ESP per les seues sigles en anglés) ha començat el desplegament dels seus mitjans des de la seua base de Bétera (València) cap a la Base Militar de Araca (Vitòria Gasteiz), lloc en el qual es durà a terme l’exercici Steadfast Leda 2021 (STLE21).

La Base Militar de Bétera (València) ha sigut el punt de partida dels primers combois responsables de muntar el lloc de comandament de la caserna general en la base de Araca (Vitòria-Gasteiz), lloc on es realitzarà aquest exercici. El desplegament es realitzarà per via terrestre, duent-se a terme en diferents onades, finalitzant a meitat de novembre amb l’arribada del personal participant en aquest exercici.

La naturalesa d’aquesta caserna general requereix que els exercicis de certificació permeten planejar i posar en pràctica la capacitat de projecció, a vegades no sols via terrestre, sinó també via aèria i marítima com en exercicis d’anys anteriors.

La Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN de Bétera (NRDC-ESP) és el vessant multinacional de la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat (CGTAD) amb seu a València.

Exercici Steadfast Leda 2021

L’exercici Steadfast Leda 2021 és un exercici de llocs de comandament assistit per ordinador que es realitzarà a la fi de novembre, programat per l’OTAN i dirigit pel NAT Joint Force Training Centre (Bydgoszcz-Polònia). La finalitat d’aquest exercici és ensinistrar, avaluar i, en cas satisfactori, certificar al HQNRDC-ESP per a poder assumir el compromís com a Caserna General de Cos d’Exèrcit per a operacions d’alta intensitat (WFC, Warfighting Corps) de l’OTAN durant un any a partir de l’1 de gener de 2022, mostrant així el ferm compromís d’Espanya amb l’Aliança Atlàntica.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia