Els serveis sanitaris de la Comunitat Valenciana van administrar 21.375 dosi de vacuna antigripal en el primer dia de la campanya per a previndre aquesta malaltia.

La campanya de vacunació contra la grip va començar aquest dimecres a la Comunitat Valenciana i els primers a rebre-la van ser els majors de 70 anys, als quals al mateix temps se’ls va administrar la tercera dosi de reforç enfront de la covid.

Amb aquesta campanya de vacunació enfront de la grip estacional sota el lema “Tornem a acostar el muscle“, la Conselleria de Sanitat pretén incrementar en quasi deu punts el percentatge de població major de 65 anys vacunada, del 67% al 75%.

La doble vacunació en la població major de 70 anys, unes 700.000 persones en la Comunitat Valenciana, està previst que es prolongue fins al pròxim 15 de novembre.

La dosi de record serà d’ARN-m (vacunes de Pfizer i Moderna) i es punxarà juntament amb la vacuna de la grip (preferentment, una injecció en cada braç) en els centres d’atenció primària.

En eixa primera fase de la campanya també es vacunarà enfront de la grip a les embarassades, els residents i treballadors de centres de majors o amb diversitat funcional, i els professionals sanitaris.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia