Hui, 29 d’octubre, com cada últim divendres de mes, es durà de nou a terme el Dia del Camí a l’Escola. Aquesta és una data simbòlica en el calendari escolar de Bétera per a continuar fomentant la pràctica d’aquests itineraris tan beneficiosos per als escolars.

L’àrea municipal d’Educació de Bétera va tornar a posar en marxa “Camins a l’Escola” el mes de novembre de l’any passat, després de l’inici de la pandèmia. Cal recordar que aquesta iniciativa va començar fa ja uns anys amb la finalitat que els escolars del municipi acudisquen als seus centres caminant.

Amb aquesta iniciativa es compta, d’una banda, amb uns itineraris senyalitzats, tant amb plaques verticals com amb rajoles indicadores, amb zones de pas i condicionament de passos de vianants i a més amb àmplies voreres que permeten desplaçar-se fins als centres escolars amb major seguretat. I per un altre, i amb les circumstàncies sanitàries actuals, s’estableixen mesures de distanciament social i ús de mascaretes per a anar al col·legi per aquestes rutes.

Els centres escolars que participen i col·laboren activament en aquest programa són el CEIP Camp de Túria, CEIP Lloma del Mas, Col·legi Parroquial Marqués de Dos Aguas, el Col·legi Nuestra Señora del Carmen i l’IES Les Alfàbegues.

Aquests itineraris a més de garantir la seguretat dels nostres xiquets i xiquetes permeten reduir l’ús de vehicles en el municipi, disminuir la contaminació i els accidents, recuperar espais públics, millorar el coneixement de l’entorn i sobretot, “afavorir els hàbits saludables entre els escolars i fomentar el desenvolupament de la seua autonomia”, ha explicat el regidor d’Educació. I d’aquesta manera, aconseguir un municipi més sostenible i amable amb el medi ambient.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia