Ahir divendres, 29 d’octubre, va tindre lloc en el Saló de Plens del Castell de Bétera un acte relacionat amb la memòria democràtica.

Així, es va realitzar una conferència sobre el context social i identificació de les víctimes de la Fossa de Godella. En aquest sentit, es va parlar del cas de Manuel Ferrer Campos de Bétera, així com d’altres persones assassinades i soterrades a aquesta fossa: Rafael Gironés i Pocobi (Burjassot), Plácido Albiach Gramontell (Moncada), Salvador Benedito Lleonart (València-Campanar), Ricardo Senís Mir (Godella) i Ambrosio Tárrega Causaras (Godella-Gestalgar).

L’acte va estar presentat pel President del Centre d’Estudis Local de Bétera, Jorge Alonso i Berzosa, i el regidor de Memòria Democràtica de Godella, Fernando Oliveros. El conferenciant va ser Xavier Costa i Granell, Professor de Sociologia de la Universitat de València.

A les 19.00 hores, Jorge Alonso va ser l’encarregat d’iniciar l’acte donant la benvinguda als allí presents i explicant l’acte. Així mateix, va presentar a Fernando Oliveros i Xavier Costa.

Seguidament, va ser el torn de Oliveros, qui va explicar el treball que realitza com a regidor de Memòria Democràtica, entre altres assumptes.

Finalment, Costa va impartir la seua conferència. En primer lloc va contextualitzar el panorama social que es vivia durant el franquisme i el vincle entre la religió i el falangisme.

Posteriorment, es va centrar en el “Paredó” de Godella i les víctimes que van ser sepultades en la fossa del citat municipi. En tercer lloc, va focalitzar la seua conferència en el cas de Manuel Ferrer Campos i en les diferents declaracions que van tindre lloc durant el seu judici.

Per a acabar la jornada, es va cedir la paraula als assistents a l’acte per a exposar les seues impressions i formular les seues qüestions. D’aquesta manera, es va establir un breu debat.

A continuació, oferim un vídeo de l’acte (so ambient):

Imprimir article
Comenta aquesta notícia