El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valencia està reforçant, des d’aquest divendres, el servei de la Sala d’Emergències 1·1·2 per a oferir una atenció més àmplia durant el pont festiu de Tots els Sants i la celebració de Halloween. Entre el divendres i el dilluns, la Sala compta amb un increment mitjà del 12% sobre el dimensionament habitual del servei.

El major augment respecte a un cap de setmana normal es produirà la vespra de l’1 de novembre. Durant el diumenge 31 està previst un augment del 20% sobre el servei habitual. A més, durant eixa nit s’augmentarà fins a un 36%, en el cas dels llocs de coordinació s’augmenta en un 50% i en el de persones operadores en un 33%.

El divendres es va dur a terme un augment del 10%, per a aquest dissabte es preveu del 13%, 20% per al diumenge i 14% el dilluns. En total, són 223 professionals dels quals 174 corresponen a persones operadores de sala i 49 a llocs de coordinació.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que “enguany hem dedicat una atenció especial a les possibles incidències que es puguen produir. La coincidència de la festivitat de Tots els Sants i d’Halloween amb la finalitat de setmana, a poques setmanes de la fi de les restriccions sanitàries, ens fa preveure que se celebren nombroses festes nocturnes durant tot el cap de setmana i particularment la nit del 31.”

D’altra banda, la Policia de la Generalitat intensificarà la vigilància i control en establiments d’oci i els accessos a les zones de concentració en coordinació amb les Policies Locals i els altres cossos de seguretat.

Consells a la població que acudeix a espectacles i festes

Des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) es recorda a la població que, a través de les seues xarxes socials (@gva112), llançaran consells d’autoprotecció a la població. Algunes precaucions són molt senzilles:

· Seguir les recomanacions sanitàries d’ús de la mascareta.

· No introduir en el recinte objectes que puguen afectar la seguretat de la resta d’assistents.

· Seguir les instruccions dels serveis d’ordre.

· Informar-se a l’arribada al recinte de la ubicació de les eixides d’emergència.

· Portar en braços o de la mà a xiquets i xiquetes de poca edat.

· Abans d’entrar en el recinte, establir un punt de trobada amb el grup per a poder-se reunir en cas de pèrdua.

· Mantindre la tranquil·litat davant qualsevol emergència.

· Sol·licitar l’ajuda dels serveis d’ordre davant qualsevol emergència personal o col·lectiva.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia