(EFE) Els preus de les flors per a portar als nostres estimats morts el Dia de Tots els Sants han pujat enguany entre un 10% en el cas de la producció nacional i un 20% i fins i tot més en el producte procedent de Colòmbia i l’Equador, sobretot rosa i clavell.

Aquest increment en flors com el crisantem, el gladiolo, el clavell, la rosa o el lilium s’explica per una menor producció nacional ja que la zona més productora d’Espanya, Andalusia, ha reduït el cultiu, segons ha afirmat Paco Romero, president de Mercaflor, entitat que representa a 35 empreses.

En les flors que es compren a Colòmbia i l’Equador -rosa, clavell, astromelia-, l’augment ha sigut del 20% o fins i tot més, i s’han produït endarreriments a rebre comandes, per dificultats en el transport aeri d’aquestes mercaderies.

Per al sector de les floristeries, aquest 1 de novembre està sent positiu en vendes el que ajudarà a recuperar els negocis després de les pèrdues de l’any passat causades per les restriccions de la pandèmia, i se suma a un exercici que va començar a reactivar-se en la primavera d’enguany, segons Romero.

Encara que no disposa d’una xifra de volum de vendes per a Tots els Sants, aquestes són “bones” i mantenen els nivells de 2019, encara que adverteix que les floristeries encara tardaran dos o tres anys a recuperar les xifres prepandèmia i alerta d’un “futur incert” per l’augment dels preus de l’electricitat i qüestions com el preu de les bosses de plàstic.

A més de la flor, per a la festivitat de l’1 de novembre també es venen tests de crisantems, que s’utilitzen per a depositar-los en panteons o determinats nínxols.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia