La Generalitat Valenciana, a través del Programa Valencià d’Investigació sobre la vacuna contra la COVID-19, ha realitzat un estudi d’investigació que xifra en fins a 3.000 les persones que han salvat la vida per la vacuna a la Comunitat Valenciana.

La directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer, ha explicat que “l’evolució de la malaltia ha canviat radicalment a la Comunitat Valenciana en els últims mesos gràcies a la vacunació”, segons informa la Generalitat Valenciana en un comunicat.

En concret, l’estudi del Programa Valencià d’Investigació sobre la vacuna contra COVID-19, ha analitzat la incidència de la vacunació en el departament de salut Hospital General d’Alacant, que dona cobertura a 300.000 ciutadans.

L’estudi aporta dades que demostren que la vacuna ha evitat 7.537 infeccions, 981 ingressos hospitalaris i 180 en UCIs, així com 171 defuncions.

En aquest sentit, la directora general ha assenyalat que l’informe aporta dades positives sobre l’avanç que ha suposat la vacunació i mostra una evolució positiva en la reducció de la gravetat de la malaltia en les persones immunitzades.

Així mateix, Berenguer ha destacat que les dades de l’informe que evidencien la reducció de la gravetat de la malaltia obtinguts en el departament de salut Hospital General d’Alacant es podrien aplicar als prop de 30 departaments de salut de la Comunitat Valenciana.

Per tot això, ha subratllat la importància que ha tingut la vacunació en la Comunitat Valenciana, “que ens permet ser optimistes de cara al que està per vindre i respecte a l’evolució de la pandèmia en els pròxims mesos” i ha agraït “l’esforç realitzat per la ciutadania”.

A la Comunitat Valenciana prop del 90% de la població major de 12 anys compta amb la pauta completa d’immunització, és a dir 4.031.821 persones.

Aquestes persones han rebut dues dosis en el cas de Pfizer, Moderna i AstraZeneca; la monodosis de Janssen, o una dosi de qualsevol vacuna en el cas d’haver passat la malaltia).

Aquest percentatge aconsegueix el 90,8% si es té en compte a les persones que ja han rebut almenys una dosi de la vacuna, en concret 4.073.818 persones.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia