Bétera ha rebut una subvenció de més de 8.525 euros de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través de la qual es va a dur a terme el programa d’infància Activem Bétera que busca la consecució, difusió, creació i desenvolupament del Pla Local d’Infància i Adolescència.

El departament municipal de Drets Socials, ha estat treballant en l’elaboració, difusió i promoció dels drets de la infància a través d’aquest projecte així com també a fomentar la participació infantil i adolescent en el municipi.

Aquest projecte, de caràcter participatiu, pretén donar resposta a les necessitats dels xiquets i joves de Bétera mitjançant la conscienciació, col·laboració, promoció i difusió dels valors entorn a la infància i l’adolescència, especialment, entre la població del municipi menor de 18 anys. Tot això amb la finalitat d’empoderar a aquest segment poblacional mitjançant l’escolta activa d’iniciatives i establir un vincle bilateral entre l’Ajuntament i els més joves.

Les primeres accions es van realitzar durant el període estival aprofitant l’afluència de xiquets, xiquetes i adolescents als Campus Esportius. Aquestes,  van ser unes activitats lúdic-educatives amb les quals s’han reforçat els drets bàsics i s’ha treballat el seu paper en la societat. Finalment, conclouran amb la celebració del Dia Universal del Xiquet, el pròxim 20 de novembre, amb un cap de setmana carregat d’activitats on els protagonistes seran els xiquets i xiquetes de Bétera.

A més a més, per a donar visibilitat al treball que es va desenvolupant s’han col·locat diversos panells informatius en diversos punts del municipi amb afluència de pas de població infantil i juvenil, com per exemple, l’edifici de Casa Nebot, les Escoletes Municipals, el Poliesportiu, l’antic Aulari de Josefa Guardiola, diversos parcs i el Calvari.

Els missatges que s’han llançat amb aquestes lones s’han centrat en el dret al joc, el dret a ser iguals i importants, el dret a expressar-se lliurement, el dret a la salut i el dret a la no discriminació.

D’aquesta manera, mitjançant la promoció i implantació de polítiques municipals, es pretén millorar les condicions de vida de les xiquetes, xiquets i adolescents per a així garantir el seu desenvolupament integral baix la perspectiva dels drets de la infància.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia