Després de veure la majoria dels plens i en particular el ple del 4 d’octubre del present any, parlar de perplexitat és poc en veure l’actitud del portaveu de l’equip de govern i de la Presidenta del ple.

Al primer per les seues contínues mostres de supèrbia, altivesa i mala educació, en contestar a les preguntes formulades pels  regidors de l’oposició i per últim l’espectacle de la seua degeneració de la democràcia en el ple de  4 d’octubre, vergonya aliena vaig sentir. Estem en un ple de l’ajuntament i mereixem, tots, un respecte. I la Presidenta és tan culpable per permetre-ho.

Sr. regidor d’Hisenda, Festes, Personal i Portaveu de l’equip de govern, el seu comportament, la manera de dirigir-se als altres regidors i les seues expressions donen mostra de la seua falta de respecte tant als membres de la corporació com a els/les ciutadans/as presents en el ple, als quals diu representar. Fa vosté el ridícul intentant ser el deixeble avantatjat del “llançador d’ossos d’olives”, el seu mestres. És vosté un demagog. Li falta humilitat  per a reconéixer els seus errors, valentia per a dir la veritat i capacitat docent per a explicar-la.

Està demostrant que és incapaç de negociar, d’arribar acords, de cedir. En definitiva, està demostrant que no sap fer política i un polític que no sap fer política no serveix, no és útil a la ciutadania. És vosté un “digne” representant del “i tu més”. Fins i tot crec que a part dels seus votants tampoc els representa. Quina és la seua prioritat?, el seu partit?, els seus gustos particulars?, o l’interés general?, perquè  pel que sembla, no és la de solucionar els problemes dels ciutadans, sinó tot el contrari, crear-los, intentar enfrontar-nos als uns contra els altres i després dir que són el partit que defensa als ciutadans, com si no sabérem els qui són i als qui representa. Són vostés el PP. Representen al partit més corrupte dels països de la UE. Vostés no saben fer política, la seua política és exhaurir allò públic i per consegüent al treballador en benefici dels de sempre i la seua rebaixa d’impostos. Són el xocolate del lloro, només busquen “la foto” .

Posen-se a treballar amb justícia social i econòmica, que promoga el repartiment equitatiu dels béns i serveis, que iguale les condicions de vida entre les diferents zones del municipi i no per  acords partidistes per a aconseguir el poder. Els que més tenen, més han d’aportar i no per això tenen més drets. És vosté un expert a posar en practica aquest vaticini:

El poble no necessita que el seu govern es queixe i culpe al seu antecessor. És votat perquè millore la situació, per a això va ser triat, per a donar solucions. Per a queixar-se ja està el poble.

La Sra. Alcaldessa, podria i deuria plantejar-se la seua substitució (persona tan arrogant, envanit i hipòcrita no beneficia a cap partit, dificulta els consensos i impedeix les negociacions), o bé fer-li assistir a algun curs accelerat de bones maneres.

Sra. Presidenta, he observat que fila vosté fi quan es tracta de cridar a l’ordre als regidors de l’oposició, però empra un altre fil molt més gruixut, envers els de la coalició, especialment amb el seu portaveu, la seua ombra, sempre li dona vosté la ultima paraula, ell és el que maneja i dirigeix els plens, però en els plens és vosté la Presidenta, (Titule III del règim de funcionament dels òrgans municipals. Art. 24), doncs actúe com a tal i conduïsca el ple amb rectitud i neutralitat, en aqueixa situació vosté no pertany a cap partit. Exigisca el mateix respecte i decòrum a tots els intervinents especialment al seu portaveu, que sembla un bisbe pujat en el seu púlpit sermonejant als seus feligresos, només falta el “amén” dels regidors al final.

He deixat per al final l’espectacle vergonyós que han muntat el portaveu de l’equip de govern i la Presidenta del ple, quan s’han adonat que havien perdut la votació del punt important de l’ordre del dia.

El portaveu de l’equip de govern, cridant a la regidora del seu mateix equip, “trànsfuga”, acusant-la de vendre’s a l’oposició, a l’oposició acusant-los de comprar a la citada regidora, tot davant del públic, a crits insultant a la que uns minuts abans era la seua companya. Seguidament, la Presidenta del ple, s’oblida de les seues obligacions com a tal i es posa a criticar el resultat de la votació. Crida irresponsables als regidors per no votar el que ells havien presentat i, clar, una vegada ja superat el llistó de la mesura i l’educació, el nostre ínclit portaveu, s’atribueix els deures del la Presidenta del ple, i es dedica a menysprear la intervenció d’una veïna en l’apartat de precs i preguntes, cridant-la “Podemita”. La increpa, no la deixa parlar i la bona senyora, amb més educació que el regidor, decideix asseure’s. A tot això, la Presidenta callada sense dir-li res al seu portaveu. Si no ho veig no m’ho crec. Si Berlanga estiguera amb nosaltres, tindria un guió perfecte per a la segona part de l’Escopeta nacional.

Això que ha ocorregut en el ple del dia 4 d’octubre de 2021 és molt greu. Ací s’han sobrepassat moltes línies roges. El que hem vist i oïda donen mostra del nivell de democràcia de l’equip de govern de l’Ajuntament. Haurien de dimitir tots, però no crec que ho facen. No tenen el que haurien de tindre…

Perquè la DEMOCRÀCIA funcione en aquest Ajuntament, és necessari i urgent, que l’Alcaldessa dimitisca. No és digna per a presidir els plens i que el seu regidor d’Hisenda, Festes, Personal i Portaveu de l’equip de govern dimitisca o siga cessat. No té la dignitat, educació, ni respecte, per a ocupar un escó en l’òrgan de representació popular. No sap ni per remei el que és la “democràcia”. La seua manera d’actuar és d’uns altres temps foscos, respira odi i menyspreu cap a qui no pensa com ell.

Ángel Rivero Rivas. Ciutadà de Bétera.
*Betera.com ha transcrit tot l’article d’opinió enviat per aquest veí. En aquest sentit, l’equip no es fa responsable de les paraules abocades en ell, ja que formen part de l’opinió individual d’aquest ciutadà. Al seu torn, el mitjà també està a la disposició de les persones que apareixen reflectides en aquest article, per si volen fer algun aclariment.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia