(E.P.) Agents dels equips Roca de la Guàrdia Civil de Llíria han detingut a dues persones i investigat a altres dues, en diferents inspeccions en magatzems de garrofa, per delictes de falsedat documental i apropiació indeguda en aquesta localitat i en el municipi de Vilamarxant. Aquesta actuació s’emmarca en l’Operació Baluca.

Dins del Pla Nacional contra robatoris agrícoles i ramaders, els guàrdies civils van inspeccionar el passat 20 d’octubre magatzems dels termes municipals de Llíria i Vilamarxant, on van detectar 46 documents d’acompanyament i traçabilitat agrària falsejats.

L’Equip Roca va esbrinar que els seus responsables presumptament havien venut més de 19.000 quilograms de garrofa i havien obtingut un efectiu de 21.500 euros.

Els agents van verificar que els terrenys on suposadament s’havia recol·lectat les garrofes estaven “totalment abandonats i amb un número molt reduït d’arbres, per la qual cosa era evident que no s’havia pogut obtindre els quilograms ressenyats”, ha explicat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Com a resultat d’aquesta investigació han sigut detinguts dos homes de 25 i 38 anys, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de delictes de falsificació de document públic i d’apropiació indeguda. A més, un altre home de 35 anys i una dona de 31 han sigut investigats pels mateixos fets. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Llíria.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia