4 veïnes de Bétera s’han incorporat aquesta mateixa setmana al consistori del municipi. Allí, desenvoluparan activitats d’interés general i social per a la localitat durant sis mesos i a jornada completa.

Aquestes quatre noves treballadores s’han incorporat a l’àrea de Medi Ambient, Mobilitat, Registre-Padró i Urbanisme a través d’una subvenció del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, que compta amb un import total de 54.755,18 euros.

Les veïnes desenvoluparan les funcions pròpies de la categoria professional de Tècnic Administratiu, Auxiliar Administratiu i Tècnic de Medi Ambient cadascuna en els seus corresponents departaments.

És la instrucció del Director General del Labora relativa al procediment de selecció de persones participants en el programa d’iniciativa social en col·laboració amb corporacions locals de la Comunitat Valenciana (Pla AVALEM Experiència i EMCORP 2021) la que regeix el procés de selecció d’aquest expedient.

L’EMCORP és un programa subvencionat d’Iniciativa Social destinat a la contractació de persones desocupades d’almenys 30 anys d’edat, per a la realització d’obres o serveis d’interés general, en col·laboració amb les Corporacions Locals de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, el pla integral d’ocupació i formació Avalem Experiència és una estratègia del Consell de la Generalitat Valenciana amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades majors de 30 anys. Aquest projecte s’articula entorn de quatre línies estratègiques d’actuació:

1. El suport a la contractació: programes d’ajudes per a contractar persones majors de 30 anys. Promoció de la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l’estabilitat en el treball.

2. Accions d’orientació, intermediació i cerca d’ocupació: assistència individualitzada i elaboració d’itineraris personalitzats adaptats a les necessitats de cada persona. A més de diferents activitats com a entrevistes o xarrades de motivació supervisades per un tutor.

3. Actuacions destinades a l’actualització de la qualificació professional i el retorn a l’ocupació. Mitjançant un pla de xoc s’ofereix atenció personalitzada i centrada en les necessitats formatives de cada persona, així com en els requeriments del mercat de treball.

4. Suport a l’emprenedoria i el treball autònom. Accions d’acompanyament a emprenedors.

Així, va dirigit a persones majors de 30 anys en situació de desocupació, que té com a finalitat combatre la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa de desocupació, incorporant una visió inclusiva i la perspectiva de gènere en les seues accions.

El pla Avalem Experiència va ser creat per a donar suport a la contractació de persones majors de 30 anys i contribuir a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l’estabilitat en el treball.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia