Bétera tenia previst acollir aquest cap de setmana, del 5 al 7 de novembre, el II Festival de Novel·la Bétera Noir. Aquesta iniciativa cultural es va posar en marxa el passat 2019 per part dels departaments municipals de Turisme i Patrimoni al costat de l’àrea de Cultura.

Aquest esdeveniment, promogut també enguany per l’àrea de Cultura, s’ha cancel·lat per causes alienes al consistori, el qual ha indicat a través de les seues Xarxes Socials que espera en breu poder informar de les noves dates de celebració.

En la primera edició d’aquest esdeveniment literari, la història i la intriga van ser els universos de referència i van participar autors destacats. Fent un poc de memòria, Joaquín Camps va ser l’encarregat d’encetar la primera edició davant un bon nombre de veïnes i veïns.

Al dia següent, la jornada va començar amb un taller de relat històric per a joves de 16 i 17 anys, impartit per la novel·lista Laura Martínez, membre de l’Escola d’Escriptors. Seguidament, Irene Vallejo, va ser la responsable de recórrer la vida del llibre i també de les persones que l’han protegit durant segles.

Per la vesprada, Daniel Fopiani presentava la seua novel·la La melodia de la foscor. El moment més esperat va arribar al final de la vesprada amb el reconegut Carlos Bardem, qui també presentava el seu últim llibre Mongo Blanco.

El festival finalitzava durant el matí del diumenge. Per a l’ocasió es va comptar amb la presència de les escriptores Gadea Fitera, Ana Griott i Jacinta Ramírez.

A llarg de les diferents jornades, els assistents van tindre l’oportunitat d’intercanviar impressions amb els escriptors i formular-los qüestions, entre d’altres.

En definitiva, tres jornades d’alt contingut literari. I és que, des de la seua primera edició el festival va pretendre ser un espai en el panorama dels certàmens literaris del gènere negre, tan en auge, entre altres.

En assabentar-se sobre les novetats de la pròxima segona edició, la qual s’ha quedat en stand-by, oferirem més informació al respecte.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia