Els tres primers divendres del mes de novembre, l’Ateneu de Bétera té una cita amb el seu cicle documental.

Aquesta setmana, es submergirà en l’extraordinària història del bussejador Jacques Mayol. Aquest, va ser el primer bussejador capaç d’arribar als 100 metres de profunditat sense respiració artificial. A més, va revolucionar el busseig per apnea mitjançant la introducció de tècniques de ioga i zen. En definitiva, es tracta d’una història immersiva, una experiència sensorial i transformadora sota l’aigua que ens connectarà amb el nostre jo interior.

Doncs, la seua passió sempre va ser la mar, i va ser el primer home a descendir amb una glopada d’aire a -60 metres en 1966, a -100 metres en 1976, i a -105 metres en 1985, quan va batre el seu últim rècord, novament a l’illa de Elba.

Les diferents projeccions del cicle del mes de novembre tindran lloc a les 20.00 hores.

Aquest cicle, va començar el passat 15 d’octubre amb la figura del doctor Peset Aleixandre.

Més activitats

D’altra banda, per al pròxim 14 de novembre, l’Ateneu de Bétera ha organitzat una nova Passejada per la Calderona. En aquesta ocasió, serà al Puntal dels Llops.

El Poblat ibèric del Puntal dels Llops és un assentament del segle V a. C. situat en una dels contraforts meridionals de la Serra Calderona. Aquest, està situat en el terme municipal d’Olocau, en el cim d’un promontori a 427 m sobre el nivell de la mar i a més de 150 m sobre el pla, amb àmplia visibilitat sobre el territori del Camp de Túria i el corredor del Barranc del Carraixet que dona pas al nord.

L’assentament ostenta una muralla i una torre que el defineixen com una xicoteta fortalesa de 960 metres quadrats. Al costat d’altres similars va formar part del sistema defensiu i de vigilància del territori de la ciutat d’Edeta i és considerat un dels millors exemples de talaia d’època ibèrica. L’estructura interna del poblat és senzilla i funcional: es tracta d’un conjunt de 17 habitacions que s’obrin a un carrer central que recorre longitudinalment tot l’assentament.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia