La Conselleria de Sanitat compta des d’aquest cap de setmana amb sengles perfils en Facebook i Instagram (GVA Sanitat) per a acostar la informació sanitària d’interés general i els missatges de salut i investigació biomèdica als usuaris d’aquestes xarxes socials i lluitar contra les notícies falses.

“Les xarxes socials tenen un enorme potencial com a eina de difusió i informació. De fet, en algunes franges d’edat, és l’única font informativa que es consulta per a estar al corrent del que passa en el món, i hem d’explorar també aquests canals”, ha assenyalat la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Un altre dels objectius que es persegueix amb els dos nous perfils és difondre informació veraç que contrareste potencials notícies falses, informa la Generalitat.

“Ho estem veient amb la pandèmia, han proliferat les ‘fake news’ i és crucial desmentir-les. La gent necessita poder informar-se en fonts oficials i fiables, i estant en Facebook i Instagram atenem aqueixa necessitat en els públics adult i jove. Ampliem així els nostres canals de comunicació amb la ciutadania”, afig Barceló.

Les noves xarxes socials, sobretot Instagram, apostaran per un to més desenfadat i visual, però preservant sempre el rigor informatiu de les ja obertes en Twitter (@GVAsanitat) i Youtube (ConselleriadeSanitatUniversaliSalutPública).

El perfil de Sanitat en Twitter, creat fa una dècada, supera els 85.600 seguidors i la xifra de seguidors ha experimentat un creixement exponencial durant la pandèmia, per exemple, en els últims 28 dies s’han incorporat quasi 800 nous usuaris.

En el mateix lapse, s’han registrat 61.900 impressions per dia i una mitjana diària de 86 retuits sense comentaris i 173 ‘M’agrada’, indiquen les mateixes fonts.

Finalment, el canal que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va estrenar en Youtube al gener de 2020 conté píndoles divulgatives sobre la covid-19, recreacions per a aprendre a actuar davant una parada cardiorespiratòria o *videotutoriales per a demanar cita a través de l’APP GVA+Salut o perquè les persones amb dificultats auditives puguen ser ateses telemàticament pel seu metge de família, entre altres continguts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia