(EFE) El paratriatleta valencià Héctor Catalá, enguany medalla de plata en els Jocs Paralímpics de Tòquio i bronze en l’Europeu de València, tancarà 2021 amb la seua participació en el Campionat del Món d’Abu Dhabi, una competició en la qual, després de guanyar fa dos anys, va expressar que no vol tindre un únic or.

“Sempre soc ambiciós i no vull que hi haja un únic or mundialista en el meu palmarés. Aspire a més títols. Per descomptat, desitge retindre la corona universal. Dit això, la prova d’Abu Dhabi és tota una incògnita”, va afirmar en declaracions al Projecte FER.

El paratriatleta de Serra i membre del CEA Bétera va explicar que arriba al Mundial lluny de la seua millor forma, ja que aqueix moment de plenitud el va aconseguir a Tòquio, però també va apuntar que es troba bastant millor que fa un mes en l’Europeu.

“El cap em demana una treva, però el cos encara és capaç de fer un esforç més”, va afegir l’esportista de 33 anys, que va reconéixer que, encara que la il·lusió i la motivació de disputar un Mundial pesen molt, la temporada s’està li fent llarga.

Catalá va dir que “necessite un descans mental i físic. Per a una persona tan *autoexigente en el dia a dia com jo, la necessitat de parar és inevitable. Però un Mundial sempre atrau”.

Sobre els seus rivals, l’esportista FER va comentar que competirà l’anglés Ellis i també el seu company espanyol José Luis García, però la resta són participants més joves i desconeguts. Finalment, Catalá va assenyalar que la seua guia tornarà a ser el madrileny Ángel Salamanca i va agrair el treball del seu entrenador Jordi Jordà.

D’altra banda, el triatleta FER David Cantero afrontarà el seu primer Campionat del Món júnior de triatló en Quarteira (Portugal), al qual va apuntar que va “amb respecte, però sense complexos” i conscient de la gran competència a la qual s’enfrontarà, però també, de les seues possibilitats.

“He viscut un any sensacional. Estic molt satisfet. Aquesta prova me la prenc quasi com un regal. Això no vol dir que no vaja a disputar-la al màxim nivell. Soc un competidor nat i soc molt exigent amb mi mateix. A priori, acabar entre els 10-15 primers seria un bon resultat, però no renuncie a res”, va afirmar l’esportista valencià de 18 anys.

Cantero, que aquest 2021 s’ha proclamat subcampió d’Europa sub-20 d’atletisme de 5.000 metres i campió de dues Copes d’Europa júnior de triatló, va expressar porta bé ser un esportista cada vegada més reconegut i popular.

“A més, em fa molta il·lusió començar a inspirar a xavals més jovenets que s’inicien en el triatló. Ara bé, sent que ara porte una ‘motxilla’ que, fins fa poc, era desconeguda per a mi, i sé que he d’estar preparat per a dies i moments dolents, perquè no sempre es pot guanyar”, va finalitzar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia