El regidor de Compromís, Joano Baudés, va comentar en el punt del Ple de novembre un últim registre d’entrada en aquesta ocasió de la Junta de Montes del municipi.

“És un registre d’entrada sobre la intervenció en el Pla Colom, on ve l’autorització de conselleria de Treball i l’aprovació de la subvenció d’uns plans. Sembla que Conselleria va fer l’autorització en l’any 2019, no només dels treballs que s’han fet. És una autorització tipo de treball en muntanya, on també es contemplen diferents tipologies de treballs. En aquest sentit, el que estem veient és que no s’ha agafat la tipologia de treball que necessita la zona la qual és una eliminació d’espècies invasores, una neteja d’abocadors. Doncs, s’ha optat per una tala intensiva d’arbres per a la venda de llenya. És cert que no és irreversible, però sobretot el que ens sorprén és que en la subvenció ve molt marcada la part dels diners que es destinen al clareig. És pràcticament el 70% del pressupost. Jo crec que en la subvenció, venia prou clar i matisat allò que s’hauria de fer al Pla Colom”, va indicar Baudés.

“Per contra, ens hem trobat una intervenció molt dura, la qual encara continua. El que més ens preocupa és els treballs que queden, que són el debrossament selectiu del matorral. No ens agradaria que en aquest treball, en lloc d’eliminar espècies invasores eliminarem matorral autòcton. Demanariem a l’Ajuntament que intentara reunir-nos amb l’agent forestal, l’empresa que està realitzant els treballs i la Junta de Montes i veure si, en un principi, han finalitzat els treballs de la tala d’arbres i, si no han acabat, intentar que no continuaren amb eixa tala tan intensiva. A més, ens agradaria que es tinga molt en compte el tema de matolls”, va concloure el regidor de Compromís.

Per la seua banda, Gloria Campomanes, va explicar que ella entén que van presentar un projecte i Conselleria va donar permís.

“Nosaltres hem parlat amb el guarda de Conselleria i ens ha dit que està tot correcte. Si algú ha de reclamar alguna cosa, que li reclame a Conselleria i a la Junta de Montes, que són els quals han donat permís i l’altre l’ha donat. Entenc que jo no soc qui per a qüestionar ni a un ni a altre com Ajuntament, perquè nosaltres no som qui ha concedit absolutament res. Per tant, si és competència de Conselleria, el que no pot ser és que tots hàgem de ficar el cap”.

Baudés va indicar que, ells sí que han rebut queixes de veïns de la zona de Pinares. “Són veïns i crec que es mereixen una defensa per part de l’Ajuntament, ja que estan molt molestos en la intervenció que s’ha fet. Jo no dic que la culpa siga de l’Ajuntament, per descomptat que no. Jo només dic que la persona de Conselleria deuria estar valorant la intervenció”, va mencionar.

“A nosaltres no ens comunica Conselleria mai res, ens assabentem sempre per part dels veïns. El lògic és, que si se va a permetre una actuació d’eixa classe, se li comunique a l’Ajuntament”, va indicar Campomanes.

“En eixa actuació ha d’haver-hi un tècnic, qui supervisa eixa acció. Podem cridar al tècnic, però és ell el que ha de dir-ho. L’Ajuntament pot traslladar-li al tècnic de la conselleria que hi haja signat eixe informe, però el lògic és que la tasca estiga supervisada per eixe tècnic. Però parlem amb ell. És senzill: senyor tècnic de la Conselleria, aquesta actuació s’està duent a terme segons el que estava previst?”, va afegir l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

A continuació, oferim un vídeo amb les intervencions:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia