La companyia teatral de Bétera “Zorongo Teatre” torna aquest cap de setmana oferint diverses representacions teatrals. D’una banda, aquest divendres 12 de novembre, durà “Pere i el Capità al 39 Concurs de Teatre la Vila de Mislata. La representació d’aquesta peça es durà a terme al Teatre del Centre Cultural Carmen Alborch del municipi, a les 20.00 hores. Les invitacions es poden adquirir al següent enllaç: clic ací.

El públic és qui atorgarà el “Premi del Públic”, a través de la seua votació. D’aquesta manera, des de Zorongo Teatre animen a les veïnes i veïns de Bétera que vulguen desplaçar-se a Mislata, a gaudir de l’obra.

Pere i el capità és un tibant i llarg diàleg entre víctima i botxí que es desenvolupa en una sala d’interrogatoris. Pere és un home que usa el seu silenci quasi com un escut i la seua negativa quasi com una arma, un home que prefereix la mort a la traïció. Un text que ens convida a rebutjar tot acte de totalitarisme i que reforça les nostres conviccions humanistes i democràtiques. La música fou, en el seu moment, un protagonista rellevant; torturats i torturadors feren ús d’ella. La música, en aquesta posada en escena, esdevé element humanitzador perquè es ben sabut que en tota guerra, en tota lluita, el primer que es fa es tractar de deshumanitzar el rival. La direcció tracta amb aquesta proposta de dignificar els personatges, com a éssers humans que són, amb l’objectiu de comprendre’ls i comprendre’ns millor a nosaltres mateixos.

D’altra banda, diumenge 14 de novembre, es representarà “Escríbeme a la tierra” al 35 Concurs Nacional de Teatre per a aficionats de Utiel.

Aquesta peça teatral del castellonenc Pascual Huedo Dordá ens acosta a les reflexions de Josefina Manresa, dona de Miguel Hernández. Josefina Manresa és interpretada per la també castellonenca (l’Alcora) Arianne Olucha Monfort i Miguel Hernández per Dídac Moreno, director també de l’agrupació. Aquests van ser guardonats com a millor actriu i millor actor, respectivament, a Torrelavega.

Escríbeme a la tierra” porta el nom d’un dels poemes d’amor del poeta alacantí, nascut a Oriola: “Aunque bajo la tierra mi amante cuerpo estéescríbeme a la tierra, que yo te escribiré“. D’aquesta manera, es reivindica la figura de la viuda jove, morta l’any 1987, qui va significar un baluard de sentiments i evocacions de l’anomenat ‘poeta cabrer‘.

Així mateix, el pròxim 25 de novembre a les 20.00 hores també se representarà “Pere i el Capità” a Alcoi TEATRAM 2021

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia