L’Ateneu de Bétera té una cita amb el seu cicle documental, el qual s’està duent a terme durant els tres primers divendres del mes de novembre.

 Aquest cicle, va començar el passat 15 d’octubre amb la figura del doctor Peset Aleixandre. La setmana passada, els assistents al cicle es van submergir en l’extraordinària història del bussejador Jacques Mayol. Aquest, va ser el primer bussejador capaç d’arribar als 100 metres de profunditat sense respiració artificial. A més, va revolucionar el busseig per apnea mitjançant la introducció de tècniques de ioga i zen.

Aquest divendres, 12 de novembre, el torn serà per al  documental sobre el canvi climàtic de FILMAFFINITY, a les 19.30 hores.

Què passa quan una família deixa de consumir productes derivats del petroli durant tot un any…? El director d’aquest documental, John Webster, que va aconseguir convéncer a la seua família per a fer la prova, relata de manera divertida el que suposa sotmetre’s a una “dieta sense petroli” i mostra com pràcticament tot el que consumim prové del petroli, l’agent que provoca una major deterioració en el nostre planeta.

Un any sense petroli planteja el problema mediambiental com si d’una recepta de cuina es tractara i explica, a través de les vivències de Webster i la seua família, els passos que cal seguir i els productes que cal evitar per a no perjudicar el nostre entorn. Des d’agafar el cotxe a consumir qualsevol producte envasat en plàstic (ja siga llet o pasta de dents), els actes més simples de la nostra vida quotidiana ens converteixen en còmplices del canvi climàtic…

Més activitats

D’altra banda, per al pròxim diumenge 14 de novembre, l’Ateneu de Bétera ha organitzat una nova Passejada per la Calderona. En aquesta ocasió, serà al Puntal dels Llops.

El Poblat ibèric del Puntal dels Llops és un assentament del segle V a. C. situat en una dels contraforts meridionals de la Serra Calderona. Aquest, està situat en el terme municipal d’Olocau, en el cim d’un promontori a 427 m sobre el nivell de la mar i a més de 150 m sobre el pla, amb àmplia visibilitat sobre el territori del Camp de Túria i el corredor del Barranc del Carraixet que dona pas al nord.

L’assentament ostenta una muralla i una torre que el defineixen com una xicoteta fortalesa de 960 metres quadrats. Al costat d’altres similars va formar part del sistema defensiu i de vigilància del territori de la ciutat d’Edeta i és considerat un dels millors exemples de talaia d’època ibèrica. L’estructura interna del poblat és senzilla i funcional: es tracta d’un conjunt de 17 habitacions que s’obrin a un carrer central que recorre longitudinalment tot l’assentament.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia