Hui dissabte, 13 de novembre, tindrà lloc a Bétera la presentació de l’Associació per la Nova República. L’acte tindrà lloc a les 18.00 hores en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Bétera, ubicat al Castell de la localitat (plaça José Andreu Fresquet).

La presidenta de la citada associació, Mª José Messeguer, serà l’encarregada de presentar l’acte. Durant l’esdeveniment, intervindran el Vicepresident segon de la Generalitat Valenciana, Héctor Illueca, i el professor de història a la Universitat de València, Vicent Gabarda.

Illueca es va doctorar en dret per la Universitat de València. Inspector de treball i professor de la Universitat de València, va estar vinculat al capdavant Cívic «Somos Mayoría» fundat per Julio Anguita.3

Va ser coautor en 2018 al costat de Manolo Monereo i Julio Anguita d’una sèrie d’articles crítics amb la Unió Europea i defensors de diferents mesures del govern italià d’aliança entre la Lega i el Movimiento 5 estrellas.

Candidat en el número 1 de la llista d’Unides Podemos per la circumscripció de València de cara a les eleccions en el Congrés dels Diputats d’abril de 2019, va resultar elegit diputat de la XIII legislatura, integrant-se en el Grup Parlamentari Confederal Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia en Común.

El 21 de gener de 2020 va ser nomenat director general de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, abandonant el seu escó com a diputat. Va prendre possessió com a director general el 3 de febrer. Va cessar en aquest càrrec el 9 de setembre de 2021, després d’anunciar-se que seria nomenat vicepresident segon i conseller d’Habitatge del Govern de la Generalitat Valenciana.

Per la seua banda, Gabarda és un historiador valencià, especialitzat en l’estudi de la repressió republicana i franquista al territori Valencià durant la Guerra Civil espanyola i la postguerra.

Llicenciat en geografia i història per la Universitat de València el 1985, i doctorat en història per la mateixa universitat en 1989, l’any 1984 va començar, per iniciativa personal i al marge de les institucions acadèmiques, a indagar sobre les fosses comunes del cementeri de Paterna, investigació que després es prolongaria per la de les morts causades per la repressió de la dissidència política i ideològica durant el període 1936-1956. Les dades recopilades a partir dels registres dels cementeris del territori valencià li van possibilitar la identificació i localització dels enterraments de nombrosos represaliats anònims.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia