Bétera també celebrarà la pròxima setmana el Dia Universal de la Infància, data que es commemora cada 20 de novembre.

Així, el 19 i 21 de novembre es duran a terme diferents activitats al municipi, organitzades per l’àrea municipal de Drets Socials.

El programa d’activitats començarà el divendres 19 de novembre, a les 18.00 hores. La primera de les activitats serà la projecció de la pel·lícula infantil “La Rebel·lió dels contes”. Es tracta d’un film, basat en l’obra Revolting Rhymes de Roald Dahl, que recupera personatges i relats clàssics coneguts per tot el món per a donar-los la volta i introduir girs enginyosos i sorprenents que mantindran a tots els xiquets i xiquetes de Bétera atents a la pantalla.

Les activitats continuaran el pròxim diumenge 21 de novembre en l’Albereda. A partir de les 11.00 hores, les famílies de Bétera podran gaudir a l’aire lliure de “Jocs Familiars – Jocs en igualtat”.

A més, el mateix Passeig de l’Albereda comptarà també amb música en directe a través del Concert de Blues Familiar. Aquest serà un espectacle per a tots els públics on es podrà gaudir del blues, d’una manera diferent, i amb instruments originals basats en els què tenien els primers músics de blues del Mississipí.

Així, es convida a totes les famílies de Bétera a participar en aquestes activitats commemoratives.

Més sobre el 20 de novembre

El 20 de novembre és un dia important per a la infància per diverses raons. Se celebra el Dia Universal del Xiquet o de la Infància, des de 1954, però a més és l’Aniversari de la Declaració Universal de Drets del Xiquet, que es va produir en 1959. A més, eixe dia en 1989 es va aprovar la Convenció dels Drets del Xiquet, el més universal dels tractats internacionals.

La Convenció dels Drets del Xiquet estableix una sèrie de drets, inclosos els relatius a la vida, la salut, l’educació, i el dret a jugar, a la vida familiar, a estar protegits de la violència, a no ser discriminats i al fet que s’escolten les seues opinions.

En definitiva, el Dia Universal del Xiquet serveix per a conscienciar a la població de tot el món que els xiquets són el col·lectiu més vulnerable, sobretot, davant situacions de crisis i problemes. Aquest dia recorda que els xiquets tenen dret a estar segurs, protegits, tenen dret a la salut i a l’educació, independentment del lloc en el qual hagen nascut.

Dedicar un dia internacional a la infància també serveix per a fer una crida mundial a les necessitats dels més xicotets, i per a reconéixer la labor de les persones i professionals que treballen a favor de les xiquetes i xiquets.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia