(EFE) La Falla Fernando el Católico-Erudito Orellana-Juan de Mena ha denunciat l’agressió homòfoba patida aquest diumenge, 14 de novembre, per dos artistes fallers a València, en la qual un d’ells ha patit el trencament d’un peu.

En un missatge publicat en les seues xarxes socials, la falla explica que els artistes “Art de Foc”, Vicente García i José Luis Sanchis, han patit “un violent atac” aquest diumenge a Ciutat Vella al crit de “maricones”, mentre anaven de camí a la seua furgoneta per a assistir a un dels actes d’una de les seues falles contractades.

Segons han assenyalat, els agressors han increpat i agredit als artistes, “escopint a José Luís en la cara i arribant a trepitjar a Vicente fins al punt de trencar-li el peu a l’altura del cinqué *metatarso”.

La falla ha condemnat “totalment aquest tipus d’agressions i actes, que en una societat del segle XXI no haurien d’existir, i menys proclames d’eixa índole”.

La Junta Central de Fallera també ha expressat en xarxes socials la seua “total condemna i rebuig davant” aquests fets, i ha afirmat que “una festa lliure, plural i diversa com són les Falles no pot permetre aquest tipus de comportaments i actituds que no tenen cabuda en una societat com la nostra”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia