La companyia teatral de Bétera “Zorongo Teatre” va oferir diverses representacions teatrals el passat cap de setmana. D’una banda, el passat divendres 12 de novembre, va dur “Pere i el Capità” al 39 Concurs de Teatre la Vila de Mislata. La representació d’aquesta peça es va celebrar al Teatre del Centre Cultural Carmen Alborch del municipi. Ací teniu una entrevista realitzada al director de la companyia, Dídac Moreno, per part de l’Ajuntament de Mislata: clic ací.

Pere i el capità és un tibant i llarg diàleg entre víctima i botxí que es desenvolupa en una sala d’interrogatoris. Pere és un home que usa el seu silenci quasi com un escut i la seua negativa quasi com una arma, un home que prefereix la mort a la traïció. Un text que ens convida a rebutjar tot acte de totalitarisme i que reforça les nostres conviccions humanistes i democràtiques. La música fou, en el seu moment, un protagonista rellevant; torturats i torturadors feren ús d’ella. La música, en aquesta posada en escena, esdevé element humanitzador perquè es ben sabut que en tota guerra, en tota lluita, el primer que es fa es tractar de deshumanitzar el rival. La direcció tracta amb aquesta proposta de dignificar els personatges, com a éssers humans que són, amb l’objectiu de comprendre’ls i comprendre’ns millor a nosaltres mateixos.

D’altra banda, diumenge 14 de novembre, es va representar “Escríbeme a la tierra” al 35 Concurs Nacional de Teatre per a aficionats de Utiel, organitzat per l’agrupació escènica Enrique Rambal.

Aquesta peça teatral del castellonenc Pascual Huedo Dordá ens acosta a les reflexions de Josefina Manresa, dona de Miguel Hernández. Josefina Manresa és interpretada per la també castellonenca (l’Alcora) Arianne Olucha Monfort i Miguel Hernández per Dídac Moreno, director també de l’agrupació. Aquests van ser guardonats com a millor actriu i millor actor, respectivament, a Torrelavega.

Escríbeme a la tierra” porta el nom d’un dels poemes d’amor del poeta alacantí, nascut a Oriola: “Aunque bajo la tierra mi amante cuerpo estéescríbeme a la tierra, que yo te escribiré“. D’aquesta manera, es reivindica la figura de la viuda jove, morta l’any 1987, qui va significar un baluard de sentiments i evocacions de l’anomenat ‘poeta cabrer‘.

En el següent enllaç podeu veure un reportatge fotogràfic realitzat a Utiel per un assistent, el qual ens ha facilitat la companyia: clic ací.

Així mateix, el pròxim 25 de novembre a les 20.00 hores també se representarà “Pere i el Capità” a Alcoi TEATRAM 2021.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia