Bétera ha preparat diverses activitats amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, des de l’àrea de Dona i Igualtat.

Aquestes activitats arrancaran el diumenge 21 de novembre amb l’obra WAKE UP WOMAN. Es tracta d’un referent teatral en la temàtica, aclamada per públic i la crítica que es podrà veure a la Casa de la Cultura a les 12.00 hores.

Dimecres 24 de novembre, a les 19.00 hores, el Centre Artístic Musical de Bétera (CAM) sonarà en un concert homenatge a les víctimes de violència de gènere.

L’acte institucional tindrà lloc el mateix dijous, 25 de novembre, amb la lectura del manifest en l’edifici de Casa Nebot.

Així mateix, s’entregaran els premis dels Concursos de Microrelats contra la Violència de Gènere. Uns concursos destinats a adults i joves que ja van per la V i la II edició, respectivament, en els quals han participat més d’una vintena obres.

A més l’edifici de Casa Nebot s’il·luminarà de color morat durant tota la setmana del 22 al 28 de novembre en commemoració d’aquest dia.

Les quatre associacions de dones de Bétera, Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius, Associació Dones Progressistes de la Vila de Bétera, Associació Cultural de Dones Amanecer i Associació Pro Casa de la Dóna de Bétera, també han treballat en l’organització d’actes reivindicatius, preparant una activitat per cada associació. D’aquesta manera, el dimarts 22 de novembre, l’associació Dones Progressistes de la Vila de Bétera durà a terme la xarrada col·loqui “L’Esclavitud de les Dones” a les 17.00 hores en el Saló de Plens del Castell.

L’Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius ha organitzat per al dimecres 23 de novembre un cinefórum en el Saló de Plens del Castell que començarà a les 18.00 hores amb la projecció de la pel·lícula “Et done els meus ulls” de Iciar Bollaín.

El divendres 26 de novembre, a les 17.00 hores, en el Saló de Plens del Castell tindrà lloc la xarrada col·loqui “Violència de Gènere i Protocol de Salut” amb Nihal Samadi Nahli, mediadora intercultural Fundació CEPAIM. Es tracta d’una sessió organitzada per l’Associació Cultural de Dones Amanecer.

Seguidament, l’associació Pro Casa de la Dóna Bétera posarà el punt i final a aquestes activitats organitzades per les associacions de dones amb la Presentació del Llibre “Llàgrimes Negres” de Lute Pérez a les 19.00 hores en el Saló de Plens del Castell.

A més, l’àrea de Dona i Igualtat organitza un any més, en els mateixos centres educatius de Bétera, activitats com les Clownferencies “Qui bé et vol, et farà riure” que ofereixen amb humor un espectacle teatral, que permet un espai distés per a debatre, reflexionar i acostar a joves i adolescents conceptes relacionats amb la prevenció de la violència de gènere.

Enguany també es repartirà per tots els centres calcomanies amb el missatge “Respecta” una manera diferent perquè els més joves de Bétera a través d’aquests tatuatges temporals entenguen i es consciencien d’aquest greu problema. Al costat d’aquestes calcomanies també se’ls farà arribar als centres educatius, la cartelleria de la campanya del 25N, així com material que pretén donar suport a les activitats coeducatives que realitzen conjuntament amb l’àrea de Dona i Igualtat. Aquest material també es farà extensiu a les Farmàcies del municipi.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia