Vivim en una societat on impera la rapidesa, la immediatesa i la fugacitat. Amb tantes presses, se’ns oblida el veritablement important: respirar. Sembla increïble que aquesta acció bàsica i primària haja de ser recordada. Els nostres adolescents -i nosaltres també- estan acostumant-se cada vegada més a un ball frenètic diàriament, oblidant-se de l’important que és escoltar la música.

Des de l’Institut d’Educació Secundària Les Alfàbegues portem anys treballant en un projecte anomenat ERASMUS +:”A european experience in inclusiveness, plurilingualism and new technologies”. Impulsat pels fons europeus, la idea principal és buscar nous mètodes d’ensenyament que ajuden els nostres joves a escoltar eixa música o, el que és el mateix, a aprofitar al màxim i de la millor manera possible aquests anys d’aprenentatge i estudi. Alguns professors encara creiem que alguna cosa pot passar i que alguna cosa ha de canviar. Per aquest motiu, decidim investigar i formar-nos sobre una sèrie de tècniques de relaxació i meditació, així com sobre tècniques que milloren la motivació dins de l’aula per mitjà dels cursos: “Mindfulness for Teachers: a Hands-on Approach” (realitzat a Florència) i ”Enhancing and motivation strategies in the contemporary classroom” (cursat a  Croàcia), respectivament. Amb això, pretenem millorar la concentració de l’alumnat, la seua manera de gestionar les emocions, la convivència a l’aula i la motivació per l’estudi per a, així, aconseguir millors resultats en la seua vida personal i acadèmica.

Compartir amb altres col·legues de professió l’experiència educativa d’altres centres europeus, ajuda a ampliar la nostra visió de l’educació que volem per a l’alumnat. En els pròxims mesos volem familiaritzar als estudiants de Les Alfàbegues amb el concepte d’Atenció Plena, la ment del principiant, la paciència o l’acceptació com alguns dels pilars bàsics del Mindfulness. D’altra banda, volem començar a emprar nous mètodes d’ensenyament que encuriosisquen per aprendre mitjançant aplicacions com Snapseed, active floor o VITA. No obstant això, en aquest nou camí, necessitem a tota la comunitat educativa. És per això que, us animem a compartir amb els vostres fills, amics o col·legues aquesta nova marxa. És necessari parar per a reparar.

Comisión Erasmus+
IES LES ALFÀBEGUES
Bétera
Imprimir article
Comenta aquesta notícia