Cada 20 de novembre és un dia important per a la infància per diverses raons. D’una banda, se celebra el Dia Universal del Xiquet o de la Infància, des de 1954, però a més és l’Aniversari de la Declaració Universal de Drets del Xiquet, que es va produir en 1959. A més, eixe dia en 1989 es va aprovar la Convenció dels Drets del Xiquet, el més universal dels tractats internacionals.

La Convenció dels Drets del Xiquet estableix una sèrie de drets, inclosos els relatius a la vida, la salut, l’educació, i el dret a jugar, a la vida familiar, a estar protegits de la violència, a no ser discriminats i al fet que s’escolten les seues opinions.

En definitiva, el Dia Universal del Xiquet serveix per a conscienciar a la població de tot el món que els xiquets són el col·lectiu més vulnerable, sobretot, davant situacions de crisis i problemes. Aquest dia recorda que els xiquets tenen dret a estar segurs, protegits, tenen dret a la salut i a l’educació, independentment del lloc en el qual hagen nascut.

Dedicar un dia internacional a la infància també serveix per a fer una crida mundial a les necessitats dels més xicotets, i per a reconéixer la labor de les persones i professionals que treballen a favor de les xiquetes i xiquets.

Cada any, els organismes oficials encarregats de la campanya per a promoure aquesta data seleccionen un tema per a conscienciar al públic.

En 2021 el tema de la campanya és: “Un futur millor per a tots els xiquets” i consisteix en un grup de xiquets i joves que estan alçant la veu i parlant sobre els desafiaments de la seua generació, demanant als adults que facen el necessari per a construir un futur millor.

Perquè pugues conéixer a aquest grup de defensors de la joventut, UNICEF ha publicat una web amb les seues històries. Podeu conéixer aquestes històries a través del següent enllaç: clic ací.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia