El Consell ha aprovat un acord marc col·laboratiu per a la implantació d’un sistema d’informació d’atenció sociosanitària sobre el qual desenvolupar una àrea de convergència tant dels serveis socials com sanitaris de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, aquest sistema permetrà disposar d’una visió unificada de les necessitats de la població a través de la Història Social Electrònica Única, que es recollirà en la targeta SIP.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha destacat que aquesta mesura suposarà un “gran avanç modernitzador en la gestió del sistema de serveis socials, així com en la qualitat de l’atenció de les persones usuàries i permetrà innovar en l’àmbit de les polítiques sanitàries i socials per a afrontar les noves necessitats”.

Oltra ha recordat que actualment la Comunitat Valenciana disposa d’un sistema per a la gestió de la història sanitària electrònica única, “però diferents sistemes amb diferent grau d’implantació, que no donen cobertura completa i integrada a la història social”.

“Tenint en compte que l’àmbit de la salut i l’àmbit social estan fortament relacionats, és necessari que els sistemes de serveis socials i sanitari compartisquen informació”, ha apuntat.

D’aquesta manera es pot comptar amb “una visió integral de la persona que permeta donar l’atenció especialitzada més adequada, així com facilitar la gestió òptima dels recursos disponibles”.

La vicepresidenta ha explicat que, amb el nou sistema únic que es posarà en marxa, “en estar tota la informació en la SIP, que és una targeta poblacional, i poder compartir tot el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials la informació sanitària, quan una persona acudeix a un servei d’atenció primària de serveis socials o a una atenció més especialitzada, no haurà de contar cada vegada tota la seua història, sinó que aquesta informació, igual que la història sanitària, estarà també en la targeta”.

“De la mateixa manera, la història social podrà ser compartida també pels Serveis d’Atenció Sanitària”, ha afegit la vicepresidenta.

En aquest punt, ha recorregut al supòsit de “una dona que és atesa en un Centre Dona 24 Hores de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives arriba al metge per una lesió en una costella. En aquest cas, el professional sanitari podrà comprovar en passar la SIP que aquesta persona està atesa en els serveis especialitzats per violència de gènere. Per tant, ja no tindrà la mateixa mirada sobre aqueixa lesió”.

Per tot això, ha ressaltat, el nou sistema permetrà prestar “un millor servei a la ciutadania que requerisca atenció tant del sistema de serveis socials com del sanitari, en qualsevol dels nivells d’atenció existents, tant en centres de salut, com d’atenció especialitzada, hospitals, serveis socials de base, unitats de suport, centres residencials, etc”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia