Ahir diumenge, 21 de novembre, es va representar a Bétera “Wake Up Woman“, de Jorge Acebo, el elenc del qual està integrat per Cecilia Sarli i Chema Coloma Miró.

Wake Up Woman” va tindre la seua estrena a l’Argentina en 2014 i després a Mèxic, en 2016. També es va presentar als Estats Units. Ahir, va arribar a l’Auditori de la Casa de Cultura de Bétera emmarcada dins les activitats programades al municipi per a commemorar el 25-N, Dia contra la Violència de Gènere.

La versió mexicana va estar interpretada per Fernanda Castillo i Eric Hayser. Cal destacar, que la versió argentina va ser declarada d’Interés social i cultural per la Legislatura portenya de la Ciutat de Buenos Aires, per la Confederació parlamentària de les Amèriques i per la Xarxa de Dones parlamentàries de les Amèriques. A més, compta amb el suport de la Comissió Nacional Coordinadora d’Accions per a l’Elaboració de Sancions de la Violència de Gènere, dependent del Ministeri de Justícia i Drets Humans (Presidència de la  Nació), i el suport de la Direcció General de coordinació de polítiques de gènere, Dones sense por i Juntes per l’esquerra.

En la versió espanyola, l’obra compta amb l’auspici de l’Ambaixada de la República Argentina a Espanya i amb el suport de la Fundació SGAE.

Sinopsis:

Natalia i Federico es coneixen. S’enamoren. Es casen. Conviuen i comencen a vivenciar algunes dificultats. Potser, una història d’amor amb dificultats, pot recompondre’s. Tal vegada un podria pensar que algunes fissures poden no deixar petjades en el seu pas. Com fer per a intentar deixar enrrere o superar tantes contrarietats que queden gravades en l’ànima, en els records, en el cos? Quan s’acaben les certeses, comença la vertadera història.

“Sembla tan simple. Això em passa a vegades, hi ha coses molt simples que es tornen complexes i és ací on costa entendre”.

Sobre Jorge Acebo

Profesor Universitari en Arts del Teatre, egressat de l’I.O.N.A (Institut Universitari Nacional d’Art) i Director de Teatre, diplomat de C.O.S.A.T.I.C
(Col·legi Superior d’Arts del Teatre i la Comunicació). En E.M.A.D (Escola Metropolitana d’Art Dramàtic) va realitzar una especialització docent de dos
anys. La seua formació actoral la va realitzar a l’Escola de Teatre de Buenos Aires, amb la direcció de Raúl Serrano, a més d’estudiar amb Alejandra Boero i Luciano Suardi, entre altres.

Com a pedagog, actualment dicta classes en instituts terciaris de formació docent, centres culturals i en instituts d’educació secundària.
Les seues obres, com a director i dramaturg, es van presentar a l’Argentina i també a Espanya, Itàlia, Mèxic, l’Uruguai, Bolívia i els Estats Units. Entre les seues obres més recents destaquen: Lo mejor de mí está por llegar (actualment en cartell a Buenos Aires), Wake Up Woman, Cuando el tiempo está después, La felicidad según Mabel Riviere y Solas no más.

ALtres actes commemoratius

Hui dilluns, 22 de novembre, l’associació Dones Progressistes de la Vila de Bétera durà a terme la xarrada col·loqui “L’Esclavitud de les Dones” a les 17.00 hores en el Saló de Plens del Castell.

L’Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius ha organitzat pe al dimarts 23 de novembre un cinefórum en el Saló de Plens del Castell que començarà a les 18.00 hores amb la projecció de la pel·lícula “Et done els meus ulls” de Iciar Bollaín.

Dimecres 24 de novembre, a les 19.00 hores, el Centre Artístic Musical de Bétera (CAM) sonarà en un concert homenatge a les víctimes de violència de gènere.

L’acte institucional tindrà lloc el mateix dijous, 25 de novembre, amb la lectura del manifest en l’edifici de Casa Nebot.

El divendres 26 de novembre, a les 17.00 hores, en el Saló de Plens del Castell tindrà lloc la xarrada col·loqui “Violència de Gènere i Protocol de Salut” amb Nihal Samadi Nahli, mediadora intercultural Fundació CEPAIM. Es tracta d’una sessió organitzada per l’Associació Cultural de Dones Amanecer.

Seguidament, l’associació Pro Casa de la Dóna Bétera posarà el punt i final a aquestes activitats organitzades per les associacions de dones amb la Presentació del Llibre “Llàgrimes Negres” de Lute Pérez a les 19.00 hores en el Saló de Plens del Castell.

A més, l’àrea de Dona i Igualtat organitza un any més, en els mateixos centres educatius de Bétera, activitats com les Clownferencies “Qui bé et vol, et farà riure” que ofereixen amb humor un espectacle teatral, que permet un espai distés per a debatre, reflexionar i acostar a joves i adolescents conceptes relacionats amb la prevenció de la violència de gènere.

Enguany també es repartirà per tots els centres calcomanies amb el missatge “Respecta” una manera diferent perquè els més joves de Bétera a través d’aquests tatuatges temporals entenguen i es consciencien d’aquest greu problema. Al costat d’aquestes calcomanies també se’ls farà arribar als centres educatius, la cartelleria de la campanya del 25N, així com material que pretén donar suport a les activitats coeducatives que realitzen conjuntament amb l’àrea de Dona i Igualtat. Aquest material també es farà extensiu a les Farmàcies del municipi.

A continuació, oferim un vídeo de la representació teatral:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia