Dins de les activitats programades al municipi de Bétera per a commemorar el 25-N, Dia contra la Violència de Gènere, ahir dilluns, 22 de novembre, l’associació Dones Progressistes de la Vila de Bétera va dur a terme la xarrada col·loqui “L’Esclavitud de les Dones” en el Saló de Plens del Castell. A aquesta xarrada van acudir, a més de membres de la citada associació, diferents dones d’altres entitats feministes i representants municipals.

Durant la jornada, les ponents de l’associació ALANNA van oferir nocions de l’educació sexual en l’actualitat i van posar alguns exemples, entre altres, basant-se també amb estadístiques. Així mateix, van parlar de dona i violència.

D’altra banda, l’Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius ha organitzat per a hui dimarts, 23 de novembre, un cinefórum en el Saló de Plens del Castell que començarà a les 18.00 hores amb la projecció de la pel·lícula “Et done els meus ulls” de Iciar Bollaín.

Dimecres 24 de novembre, a les 19.00 hores, el Centre Artístic Musical de Bétera (CAM) sonarà en un concert homenatge a les víctimes de violència de gènere.

L’acte institucional tindrà lloc el mateix dijous, 25 de novembre, amb la lectura del manifest en l’edifici de Casa Nebot.

El divendres 26 de novembre, a les 17.00 hores, en el Saló de Plens del Castell tindrà lloc la xarrada col·loqui “Violència de Gènere i Protocol de Salut” amb Nihal Samadi Nahli, mediadora intercultural Fundació CEPAIM. Es tracta d’una sessió organitzada per l’Associació Cultural de Dones Amanecer.

Seguidament, l’associació Pro Casa de la Dóna Bétera posarà el punt i final a aquestes activitats organitzades per les associacions de dones amb la Presentació del Llibre “Llàgrimes Negres” de Lute Pérez a les 19.00 hores en el Saló de Plens del Castell.

A més, l’àrea de Dona i Igualtat organitza un any més, en els mateixos centres educatius de Bétera, activitats com les Clownferencies “Qui bé et vol, et farà riure” que ofereixen amb humor un espectacle teatral, que permet un espai distés per a debatre, reflexionar i acostar a joves i adolescents conceptes relacionats amb la prevenció de la violència de gènere.

Enguany també es repartirà per tots els centres calcomanies amb el missatge “Respecta” una manera diferent perquè els més joves de Bétera a través d’aquests tatuatges temporals entenguen i es consciencien d’aquest greu problema. Al costat d’aquestes calcomanies també se’ls farà arribar als centres educatius, la cartelleria de la campanya del 25N, així com material que pretén donar suport a les activitats coeducatives que realitzen conjuntament amb l’àrea de Dona i Igualtat. Aquest material també es farà extensiu a les Farmàcies del municipi.

A continuació, oferim un vídeo de la jornada:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia