La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria anticipada, per a l’exercici 2022, de les ajudes per a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les pimes industrials de la Comunitat Valenciana, de diversos sectors. El total de les ajudes ascendeix a 43 milions.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha explicat que dins de la cinquena fase d’implantació del Sector Estratègic de la Indústria Valenciana, “hem anticipat el màxim possible aquestes ajudes per a fer costat a les empreses dels nostres sectors més estratègics en la seua recuperació econòmica, i en la seua modernització, a través de la renovació de la maquinària, la millora de l’eficiència energètica o la innovació, perquè així guanyen en qualitat i diferenciació de producte i en general en una major competitivitat”.

La secretària autonòmica d’economia, Rebeca Torró, ha destacat que “la convocatòria anticipada visualitza l’aposta de la Generalitat pels sectors productius de la Comunitat Valenciana. L’augment, de nou, del pressupost -fins a 43 milions d’euros- permetrà que la indústria valenciana continue millorant la competitivitat. Enguany es publica amb suficient temps perquè els empresaris puguen planificar les inversions”.

Les ajudes es convoquen en règim de concurrència competitiva i van destinades a les pimes de la Comunitat Valenciana vinculades als següents sectors: sector de l’automoció, sector espacial i sector de l’aeronàutica; sectors de la biotecnologia, la producció audiovisual, la producció de videojocs, d’animació i de realitat augmentada i virtual; indústria del cuir i del calçat; sectors de la ceràmica, del vidre i dels materials de construcció no metàl·lics; sector de la fabricació d’envasos i embalatges; sector del joguet; sectors de fabricació de fusta, mobles i aparells d’il·luminació; sectors del marbre, la pedra natural i els àrids; sector metall-mecànic; sectors del paper i les arts gràfiques; sector del plàstic; indústria química; sector tèxtil i sector de la valorització de materials.

Despeses subvencionables

Entre les despeses subvencionables es troben els costos externs d’adquisició de maquinària, aparells, equips i altres actius materials directament vinculats a la producció, a condició que siguen necessaris per a la implantació, millora o modernització de les línies de producció.

També podran rebre ajuda els costos de millores en maquinària, aparells, equips i altres actius materials preexistents, i que suposen un avanç substancial en l’eficiència energètica, la capacitat productiva, en la seguretat industrial de l’empresa o en la seguretat laboral de les persones treballadores.

A més, són subvencionables els costos externs d’adquisició, disseny a mesura, implantació o posada en funcionament d’actius immaterials, com a palesos, marques, models d’utilitat i llicències de fabricació, dissenys industrials o de producte, així com el programari, les aplicacions o els desenvolupaments i innovacions industrials realitzades per tercers per a l’empresa beneficiària, sempre que estiguen vinculats directament a la producció industrial.

Més informació en el DOGV: consultar ací

Imprimir article
Comenta aquesta notícia