Les jornades commemoratives amb motiu del 25-N, Dia per l’eliminació de la violència de gènere continuen durant tota la setmana. Així, l’Associació de Mestresses de Casa i Consumidors Tyrius va organitzar per a ahir dimarts, 23 de novembre, un cinefórum en el Saló de Plens del Castell.

D’aquesta manera, es va dur a terme la projecció de la pel·lícula “Et done els meus ulls” de Iciar Bollaín.

Et done els meus ulls és una pel·lícula espanyola de drama social de 2003 protagonitzada per Laia Marull i Luis Tosar, sobre el tema de la violència contra la dona.

Hui dimecres 24 de novembre, a les 19.00 hores, el Centre Artístic Musical de Bétera (CAM) sonarà en un concert homenatge a les víctimes de violència de gènere.

L’acte institucional tindrà lloc el mateix dijous, 25 de novembre, amb la lectura del manifest en l’edifici de Casa Nebot.

Així mateix, s’entregaran els premis dels Concursos de Microrelats contra la Violència de Gènere. Uns concursos destinats a adults i joves que ja van per la V i la II edició, respectivament, en els quals han participat més d’una vintena obres.

El divendres 26 de novembre, a les 17.00 hores, en el Saló de Plens del Castell tindrà lloc la xarrada col·loqui “Violència de Gènere i Protocol de Salut” amb Nihal Samadi Nahli, mediadora intercultural Fundació CEPAIM. Es tracta d’una sessió organitzada per l’Associació Cultural de Dones Amanecer.

Seguidament, l’associació Pro Casa de la Dóna Bétera posarà el punt i final a aquestes activitats organitzades per les associacions de dones amb la Presentació del Llibre “Llàgrimes Negres” de Lute Pérez a les 19.00 hores en el Saló de Plens del Castell.

A més, l’àrea de Dona i Igualtat organitza un any més, en els mateixos centres educatius de Bétera, activitats com les Clownferencies “Qui bé et vol, et farà riure” que ofereixen amb humor un espectacle teatral, que permet un espai distés per a debatre, reflexionar i acostar a joves i adolescents conceptes relacionats amb la prevenció de la violència de gènere.

Enguany també es repartirà per tots els centres calcomanies amb el missatge “Respecta” una manera diferent perquè els més joves de Bétera a través d’aquests tatuatges temporals entenguen i es consciencien d’aquest greu problema. Al costat d’aquestes calcomanies també se’ls farà arribar als centres educatius, la cartelleria de la campanya del 25N, així com material que pretén donar suport a les activitats coeducatives que realitzen conjuntament amb l’àrea de Dona i Igualtat. Aquest material també es farà extensiu a les Farmàcies del municipi.

A continuació, oferim un vídeo de la jornada:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia