Ahir dijous, 25 de novembre, va tindre lloc a Bétera l’acte institucional commemoratiu del Día Internacional contra la Violència de Gènere.

L’acte va donar inici passades les 17.30 hores. En primer lloc, les presidentes o representants de diferents associacions feministes del municipi van procedir a la lectura d’un poema relacionat amb el tema (Associació Cultural de Dones Amanecer, Dones Progressistes, Pro Casa de la Dona i Associació Mestresses de Casa i ConsumidorsTyrius).

Posteriorment, la Policía Local Ana Palacios va oferir uns paràmetres a seguir front la violència de gènere. Seguidament, els guanyadors dels diferents Concursos de Microrelats contra la Violència de Gènere van procedir a la lectura dels seus microrelats guardonats. Es tracta d’uns concursos destinats a adults i joves que ja van per la V i la II edició, respectivament, en els quals han participat més d’una vintena obres.

A continuació, la primera edil del municipi va ser l’encarregada de procedir a la lectura del manifest contra la violència de gènere.

En finalitzar aquesta primera part, es va dur a terme una caminada pels carrers del municipi per a mostrar una “Bétera contra la violència”.

Els actes van finalitzar amb un berenar a la Casa de Cultura.

Les activitats commemoratives finalitzen hui divendres amd dos actes diferents.

A les 17.00 hores, en el Saló de Plens del Castell de Bétera, tindrà lloc la xarrada col·loqui “Violència de Gènere i Protocol de Salut” amb Nihal Samadi Nahli, mediadora intercultural Fundació CEPAIM. Es tracta d’una sessió organitzada per l’Associació Cultural de Dones Amanecer.

Seguidament, l’associació Pro Casa de la Dóna Bétera posarà el punt i final a aquestes activitats organitzades per les associacions de dones amb la Presentació del Llibre “Llàgrimes Negres” de Lute Pérez a les 19.00 hores en el Saló de Plens del Castell.

A continuació, oferim un vídeo de l’acte:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia