L’Ateneu de Bétera continua aquest cap de setmana amb les seues activitats culturals.
D’aquesta manera, hui dissabte 27 de novembre, les seues instal·lacions (plaça del Mercat, 5) acolliran una nova presentació de llibre. Aquest esdeveniment donarà inici sobre les 19.00 hores.
En aquesta ocasió, el llibre protagonista serà ‘L’emigració valenciana als Estats Units i el Canadà: El somni americà contra el caciquisme i la fil·loxera‘ de Juli Esteve.
Entre el 1906 i el 1920 prop de 16.000 persones valencianes, sobretot de la Marina Alta i la Safor, però també de les comarques veïnes i d’altres municipis més allunyats, van decidir emigrar al Canadà i als Estats Units d’Amèrica. Fugien de la misèria i dels abusos i marxaven a la cerca de millors salaris i condicions laborals i econòmiques. L’autor d’aquest llibre acostarà als assistents a la seua història. També es projectarà un audiovisual amb els i les informants principals del projecte. 
Aquest exemplar tanca un treball que va començar fa nou anys. Un treball de camp amb l’entrevista a 700 descendents d’aquells immigrants ha revelat vides apassionants: l’executiva que va escapar de l’atac de les Torres Bessones, el denier que va haver de fugir el 1948 per Gibraltar tot i comptar amb el passaport americà, l’última supervivent de la immigració, procedent de Gata, els fills que van lluitar contra l’Alemanya nazi…
Més actitivats culturals

D’altra banda, l’Ateneu ha preparat diverses activitats per al mes de desembre:

  • Divendres 10 de desembre. Presentació de l’últim poemari de Josepa Montagut: Una besada a la llengua. A les 19.30 hores.
  • Dissabte 11 de desembre. Torna el Sopar de la carabassa. A les 21.00 hores.
  • Dissabte 18 de desembre. Jordi Badia i el seu últim llibre Salvem els mots. A les 19.30 hores.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia