La Mancomunitat Camp de Túria ha signat un conveni de col·laboració amb la Federació PLENA INCLUSIÓ de la Comunitat Valenciana. En concret, el programa PRISMA es compromet a establir línies d’actuació conjunta amb Plena Inclusió CV i a posar en pràctica projectes de col·laboració entre totes dues entitats. L’acte va comptar amb la participació de la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda; del director de PRISMA, Paco Jareño; de la presidenta de Plena Inclusió CV, Marián Ferrús; la gerent de la Federació, Vicen Castillo, juntament amb dues tècniques Paula Peña i Rosabel Esquerdo.

 

El conveni de col·laboració entre Plena Inclusió CV i la Mancomunitat estableix la col·laboració conjunta i activa de les entitats participants per a garantir millor el respecte dels drets de les persones amb problemes de salut mental i, especialment, la protecció de la seua imatge social, sent necessari dur a terme mesures que impulsen la cooperació intersectorial entre els principals implicats en l’atenció i suport, així com en la protecció dels drets d’aquestes persones. Com ens explica Lola Celda presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria “continuem treballant per a millorar la qualitat de vida de tots els veïns i veïnes de Camp de Túria. Nous convenis com aquest ens acosten a millorar la prestació de serveis, posant sempre en el centre de les nostres accions a les persones”.

 

Per això, tant la Mancomunitat Camp de Túria, a través del seu Programa PRISMA Salut Mental i Plena Inclusió CV pretenen aconseguir una major col·laboració entre les dues institucions que repercutisca en la millora dels seus serveis i prestacions mitjançant la posada en marxa d’activitats conjuntes. Per a això, començaran a participar en un projecte pilot denominat “Amb Bons Suports” amb el qual es pretén prestar una millor ajuda a persones amb discapacitat intel·lectual i amb problemes de salut mental.

 

PRISMA és un Programa de Rehabilitació Psicosocial per a persones amb Malaltia Mental de la Mancomunitat Camp de Túria, dirigit a persones amb algun diagnòstic amb malaltia mental crònica que pertanga als 17 municipis que la conformen. En l’actualitat, existeixen quatre ubicacions del programa a Bétera, La Pobla de Vallbona, Vilamarxant i Riba-roja de Túria. L’objectiu és ampliar a dos nous municipis el servei.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia