Des de la Colla de Campaners de Bétera, estan molt agraïts per la gran afluència de persones que durant el mes d’octubre han volgut conéixer la història de la Torre-Campanar, les seues campanes, les curiositats que s’amaguen dins de les seues antigues escales i sobretot el llenguatge que ha mantingut viu al poble des de segles passats.

A causa d’aquest gran èxit, han preparat dues visites guiades especials per al dia de la patrona dels campaners i campaneres, Santa Bàrbara.

D’aquesta manera, el dia 4 de desembre les veïnes i veïns de Bétera tindran una nova oportunitat de descobrir tots els secrets que guarda la Torre-Campanar i conéixer la gran tasca que es duu a terme des de la mateixa Colla de Campaners.

Dues visites, la primera a les 10.00 hores i la segona a les 12.00 hores, tindran un aforament limitat de 20 persones i serà imprescindible realitzar reserva prèvia al correu: colladecampanersbetera@gmail.com.

Que no t’ho conten i conta-ho tu de primera mà, coneixent la veu sonora més antiga del poble.

D’altra banda, cal recordar que si les veïnes i veïns volen conéixer la història de la Torre-Campanar amb la seua família, amics o companys de treball, a banda de les visites guiades que ofereixen des de l’associació, es pot sol·licitar visites privades per a grups a partir de 10 persones.

Amb la seua tasca per recuperar i mantindre el patrimoni campaner del municipi, la Colla de Campaners de Bétera va iniciar fa temps enrere una campanya “prorestauració” del conjunt sonor situat a la torre campanar de l’església de la Puríssima Concepció. Per a aconseguir aquest objectiu, van realitzar un concert de campanes amb diferents tocs i espectacles pirotècnics, diferents visites guiades al campanar i una rifa. Amb totes aquestes accions la finalitat és recollir fons per poder ajudar al finançament del projecte. Per aquest motiu, les visites guiades se celebren al llarg de l’any.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia