En el primer punt de l’ordre del dia del ple extraordinari de novembre a Bétera, es va  dur a terme  l’aprovació de modificacions en la Plantilla de personal de l’Ajuntament de la localitat de l’exercici 2021. Aquest assumpte es va aprovar per unanimitat amb els vots a favor de totes les forces polítiques representades en la corporació municipal: PP (4), Mas Camarena-Torre en Conill (3), Ciutadans (3), Compromís (6), PSPV-PSOE (3), Vox (1) i regidora del grup no adscrit (1).

“El que es duu hui a ple és la modificació de la plantilla de l’Ajuntament de 2021. És una modificació en quatre llocs de treball. En concret, 3 d’ells són d’oficials de policia. Per qüestions legals, no tenien una titulació específica per a poder tindre la categoria professional que tenen la resta d’oficials de policia. En aquests moments, fent un gran esforç, aquests 3 oficials ja tenen la titulació i ara és obligació de l’Ajuntament regularitzar la seua categoria professional i equiparar-la a la dels seues companys”, va explicar el Portaveu de l’equip de govern i regidor de Personal, Manuel Pérez.

“D’altra banda, l’altre lloc de treball correspon al d’una arquitecta. Aquest lloc de treballs, fins ara estava ocupat per una persona la qual funcionava com autònoma i, després d’una sentencia judicial, la reconeix com a treballadora de l’Ajuntament i aquest últim l’ha d’assumir i ficar-la en la plantilla municipal. No hem fet més que regularitzar aquests lloc de treball”, va afegir l’edil.

Seguidament, el regidor de Compromis, José Rodado, va explicar el sentit del vot del seu grup polític en aquest punt. Així, va indicar que el seu vot anava a ser favorable. “Una de les places que es regularitza és la de l’arquitecta, la qual duia quasi 10 anys treballant de manera irregular i, afortunadament, naix una sentencia amb la qual podem regularitzar-la dins de la plantilla. Quant als tres policies, si recordem, la llei de 2017 va equiparar a tots els policies al Grup B. El que passa és que, alguns dels nostres oficials, no tenien la titulació. Alguns pensavem que duent a terme la mateixa funció al carrer devien cobrar el mateix que la resta. Sembla que diferents tècnics de molts ajuntaments consideraven que no i, per tant han hagut de traure’s la titulació”, va exposar Rodado.

L’edil de Compromís va comentar que alguns dels policies van presentar la documentació amb la titulació en juny. “Per tant, els efectes de data de cobrament de passar a la plaça B, sí que m’agradaria preguntar si van a ser amb efectes del dia de l’aprovació o amb efectes del dia que van registrar per registre d’entrada la titulació i, per tant, ja podrien estar en el grup B”, va preguntar Rodado.

El regidor de Personal va explicar que el cobrament es feia de manera retroactiva, des del moment de la presentació.

Posteriorment, es va procedir a la votació.

A continuació, oferim un vídeo amb aquest punt:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia