Les obres del nou insectari municipal de Bétera s’estan duent a terme en la Base d’Obres. Aquest espai comptarà amb tres cambres que permetran augmentar la cria del cryptolaemus per a lluitar contra el cotonet de Sud-àfrica.

La principal finalitat d’aquesta iniciativa és atendre la demanda actual dels agricultors del terme que es veuen desbordats davant l’atac d’aquesta plaga.

La posada en marxa d’aquest nou insectari, se suma al ja existent.

Els treballs que s’estan duent a terme consisteixen en l’adequació de l’espai que permetrà el condicionament de les instal·lacions a fi de cobrir les necessitats existents dels insectaris quant a control de temperatura i humitat determinades.

La citada actuació, s’emmarca en la mateixa línia del Pla de Suport a l’Agricultura que s’està duent a terme des de l’àrea municipal d’Agricultura per a intentar enfortir el sector agrícola del municipi amb iniciatives com l’Oficina de l’Agricultor.

La principal finalitat que persegueix aquesta oficina, situada en l’edifici de la Policia Local (carrer de les Masses 26), és estar al costat dels agricultors i continuar fomentant l’agricultura en la localitat, de gran arrelament agrícola. Aquesta oficina para atenció al ciutadà els dimecres al matí, en horari de 09.00 a 14.00 hores. També es pot telefonar a el  649 396 465.

Els serveis que presta són donar informació i assessorament en ajudes i subvencions de l’àmbit agrari i agroalimentari; donar serveis de divulgació, informació i comunicació de temes d’interés relacionats; i oferir assistència tècnica al consistori per a la creació d’ordenances municipals relativa a l’agricultura i el medi rural de Bétera.

Aquesta classe d’accions es complementa amb conferències, xarrades i formació dedicades al sector agrari, amb l’objectiu de millorar i afermar la seua posició en el mercat i que a més posa en valor la figura de l’agricultor i la seua professionalització. Així, l’Oficina de l’Agricultor realitza també jornades i tallers de dinamització de l’agricultura per a la seua millora amb el nom “El dia de parlar del camp“, els quals tracten temes d’actualitat i d’interés per al debat i el diàleg constructiu gràcies a la participació d’assistents. Entre ells, també es troba el model d’explotació agrícola sostenible cap a la nova PAC o estructures agràries enfocades a millorar l’agricultura del municipi.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia