La Mancomunitat Camp de Túria ja ha posat en marxa el nou servei de recollida de fems mancomunat en quatre municipis de menys de 2.500 habitants a la comarca. Es tracta de Gátova, Olocau, Marines i Benissanó.

Entre 1715 i 1860 la població de Gátova va augmentar de 90 veïns a 1177. Aquest ascens demogràfic va tindre el seu punt més alt l’any 1930, quan Gátova va aconseguir la xifra de 1308 habitants. Des de llavors la població ha descendit progressivament. En l’actualitat, segons les dades censades en 2020, hi ha 405 habitants.

Per part seua, Olocau compta amb 1.828 habitants segons les dades registrades l’any 2020.

Marines compta amb 1848 habitants, segons el registre de dades del passat any 2020.

Finalment, Benissanó, compta amb 2291 habitants.

En mancomunar aquest servei en els quatre municipis els costos per als consistoris seran menors que els que destinaven fins ara a aquest concepte. A més, es milloren les condicions de prestació del servei i la ciutadania veurà com millora la recollida del contenidor verd i del reciclatge.

Amb la posada en marxa del servei mancomunat s’optimitzaran els recursos que milloraran la recollida del contenidor verd i de la resta de contenidors de reciclatge. Es faran campanyes d’informació i sensibilització per a la ciutadania el que repercutirà en una millora per al medi ambient.

El servei de residus ha eixit a licitació per un contracte serveis per procediment obert per a quatre anys, amb un valor estimat del contracte d’1.746.556,80€ IVA exclòs, que assumiran íntegrament els quatre municipis que mancomunen el servei de recollida de fem.

Mancomunitat Camp de Túria continua amb la seua aposta decidida de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la comarca. Oferint serveis de qualitat per a cobrir necessitats que els ajuntaments per si sols no poden abastar o millorant els existents amb projectes comarcals que impliquen més d’un municipi o fins i tot a la comarca sencera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia