En el segon punt del Ple extraordinari de Bétera es va tractar l’aprovació inicial dels pressupostos de l’exercici 2022.

Els pressupostos es van aprovar per majoria absoluta, amb els vots a favor del PP (4), Mas Camarena-Torre en Conill (3), Ciutadans (3), Vox (1), els vots en contra de Compromís (6), el PSPV-PSOE (3) i l’abstenció de la regidora del grupo no adscrit (1).

Abans de passar a tractar aquest punt, l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va indicar que a l’expedient del segon punt es trobaven unes esmenes del grup socialista. En primer lloc es va votar si les citades esmenes es votaven de manera conjunta o de manera individual. En aquesta primera votació, es va aprovar el votar i tramitar en conjunt aquestes esmenes amb els vots a favor del PP (4), Mas Camarena-Torre en Conill (3), Ciutadans (3), Vox (1) i les abstencions de Compromís (6), el PSPV-PSOE (3) i la regidora del grupo no adscrit (1).

Seguidament, va arribar el moment per a defendre les esmenes per part de la portaveu del PSPV-PSO, Mª José Ballesteros.

“El grup socialista va presentar pre registre d’entrada de l’Ajuntament de Bétera unes esmenes, les quals van ser registrades i tractades en la Comissió d’Hisenda i Comptes. Hem presentat una primera esmena d’increment d’ajudes al pagament d’IBI per als majors amb rendes més baixes, ja que sembla que la modificació de l’Ordenança Fiscal de l’IBI que vam proposar en dits terminis no era possible. D’altra banda, proposem una esmena de creació, la qual hem denominat ‘Bono Reactiva Comercio Bétera’ per a reactivar i incentivar l’economia, apostant pel comerç local i l’economia de proximitat. Igualment, proposem una altra esmena sobre ajudes per a l’any 2022, a autònoms, xicotetes empreses i a les Pimes. Tambe cal crear una partida pressupostària, la qual hem denominat “Acondicionament, ampliació de la cuina, instal·lacions de la Casa de la Cultura”, perquè és fonamental equipar d’Infraestructura adequada i d’equips per a oferir de millores als nostres majors de servei de menjar.  Igualment, proposem una partida de creació d’acondicionament, manteniment, conservació i adequació dels nucli urbà”, va explicar Ballesteros.

“Jo preguntar-li al secretari si cap la modificació de les esmenes. Crec que el ROM és prou clar, necessitem un document tots els regidors signat per l’esmenant i el secretari per a poder llegir la modificació de les esmenes. Per tant, no crec que es puga votar allò que no entra dins del ROM”, va indicar el Portaveu de l’equip de govern, Manuel Pérez. El secretari va donar-li la raó a Pérez.

D’altra banda, Manuel pérez va declarar que en tot moment “l’equip de govern a estat a disposició de tots els grups politics”.

Com a Portaveu de Ciutadans, Julio Inés, va fer una exposició del que suposaria donar suport a aquestes esmenes i va justificar el vot en contra del seu grup municipal.

La Portaveu de Compromís, Cristina Alemany, va explicar el motiu de l’abstenció de Compromís a aquestes esmenes, després d’escoltar la intervenció de Julio Inés.

Aquestes esmenes no van aprovar-se amb els vots a favor del PSPV-PSOE (3), els vots en contra del PP (4), Mas Camarena-Torre en Conill (3), Ciutadans (3), Vox (1) i les abstencions de Compromís (6) i de la regidora no adscrita (1).

Després va arribar el moment del debat i la votació de l’aprovació inicial dels Pressupostos de l’exercici 2022. Tal i com va indicar el secretario durant l’explicació de la proposta de l’acord, aquest pressupost ascendeix  a 23.403.474,10 euros.

Durant la seua intervenció, el regidor d’Hisenda, Manuel Pérez, va explicar que “gràcies al treball de l’equip del departament d’Intervenció, Recursos Humans i Secretaria, s’ha aconseguit estalviar 10.000 euros, ja que aquest treball no s’ha externalitzat”.

Pérez també va destacar que aquests pressupostos es tractaren a ple en novembre per a posar-los en gener de 2022 ja en marxa. En aquest sentit, l’edil va explicar que aquests pressupostos aniran destinats a cobrir els serveis bàsics de l’Ajuntament, a fer inversions a pagar el personal i a donar subvencions, entre altres”.

Després d’un llarg i intens debat entre els diferents portaveus, es va passar a la votació. Adjuntem el vídeo amb les intervencions:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia