La senadora del Grup Republicà Elisenda Pérez, a instàncies d’Esquerra Republicana del País Valencià d’Alacant, demana al govern espanyol que es pronuncie sobre el monument franquista d’Aigua Amarga.
El passat 12 de novembre Elisenda Pérez va visitar la comarca de l’Alacantí, on va poder comprovar in situ l’existència d’importants monuments franquistes, com és el cas del conjunt escultòric de Miguel López i Daniel Bañuls d’Aigua Amarga, en homenatge als falangistes del Baix Segura que van intentar alliberar José Antonio Primo de Rivera, empresonat en Alacant.
L’escrit presentat fa referència a la Llei de Memòria Històrica espanyola que en el seu article 15 imposa a les administracions públiques el deure d’«Adoptar les mesures oportunes perquè es procedisca a la retirada d’aquells monuments commemoratius que suposen una exaltació de la Guerra Civil» i que, clarament, s’incompleix en aquest cas.
També fa referència a l’incompliment per part de l’Ajuntament d’Alacant del requeriment per part de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana als ajuntaments del País Valencià a enviar un cens amb tots els vestigis franquistes, requeriment que l’Ajuntament d’Alacant no ha dut a terme.

El president d’ERPV a Alacant, Mikel Forcada, es mostra indignat amb aquesta situació: «No podem acceptar que l’ajuntament d’un dels municipis més
massacrats pel bàndol franquista en guerra, i més represaliats durant el franquisme es negue a censar i eliminar els vestigis franquistes de la ciutat.»

Ara el govern espanyol haurà de respondre si està al cas de l’existència del conjunt escultòric d’Aigua Amarga, si sap per què no està al registre de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i si pensa instar l’Ajuntament que complisca amb la llei.

Nota enviada per Esquerra Republicana del País Valencià – Esquerra Valenciana.
Betera.com ha transcrit tal qual la nota enviada per aquest grup polític i no es fa responsable de les paraules abocades en la nota. No obstant això, està a la disposició de qualsevol rèplica per part de les persones o grups implicats.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia