La Colla de Campaners de Bétera ha volgut celebrar enguany, de manera especial, el dia de la seua Patrona Santa Bàrbara.

Per aquest motiu, per a ahir dissabte 04 de desembre, van organitzar dues visites guiades, una a les 10.00 hores  i altra a les 12.00 hores, per a donar a conéixer a veïnes i veïns la Torre-Campanar de l’Església de la Puríssima Concepció i descobrir també tots els secrets que guarda aquesta torre-campanar i les curiositats que s’amaguen dins les seues antigues escales.

En definitiva, la Torre-Campanar va estar tot el matí oberta per a rebre a un bon grup de gent format en part pels grups parroquials, consistori i tots aquells que volgueren acompanyar-los en el seu dia.
Durant la visita, els assistents també van conéixer part del futur museu de campanes i campanars de Bétera, la història de la construcció del campanar, els noms i pes de cada una de les campanes i alguna que altra historieta més, però sobretot el llenguatge que ha mantingut viu al poble des de segles passats.
D’aquesta manera, també es mostra la gran tasca que es duu a terme des de la Colla de Campaners.
I és que, amb la seua tasca per recuperar i mantindre el patrimoni campaner del municipi, la Colla de Campaners de Bétera va iniciar fa temps enrere una campanya “prorestauració” del conjunt sonor situat a la torre campanar de l’església de la Puríssima Concepció. Per a aconseguir aquest objectiu, van realitzar un concert de campanes amb diferents tocs i espectacles pirotècnics, diferents visites guiades al campanar i una rifa. Amb totes aquestes accions la finalitat és recollir fons per poder ajudar al finançament del projecte. Per aquest motiu, les visites guiades se celebren al llarg de l’any.

 

D’altra banda, cal recordar que si les veïnes i veïns volen conéixer la història de la Torre-Campanar amb la seua família, amics o companys de treball, a banda de les visites guiades que ofereixen des de l’associació, es pot sol·licitar visites privades per a grups a partir de 10 persones.

Per tota aquesta gran acollida per part de les veïnes i veïns del municipi, la colla està molt agraïda.

Publicacions especials per Santa Bàrbara

Al marge d’aquestes accions, la Colla de Campaners de Bétera també està realitzant durant aquests dies diferents publicacions a les seues Xarxes Socials per a continuar celebrant Santa Bàrbara. Així, durant tota la setmana faran un xicotet recorregut per la comarca del Camp de Túria i ens donaran a conéixer aquells pobles que en el seus campanars es troba alguna campana dedicada a esta Santa. Qui desitge saber més sobre aquest assumpte, només caldrà que mire a les seues Xarxes Socials: https://www.facebook.com/colladecampanersbeterahttps://www.instagram.com/campaners_betera/

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia