La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat que la valoració del primer cap de setmana amb el passaport covid, implantat divendres passat, és “molt positiva”, ja que les descàrregues del certificat ja superen els quatre milions i perquè “els ressagats que no s’havien vacunat, ho han fet”, ja que en l’última setmana de novembre es van posar la primera dosi 7.524 persones.

En declaracions a periodistes, Barceló ha explicat que aquestes vacunacions suposen un augment del 74% del ritme d’inoculació respecte a la primera setmana de novembre, quan van ser 4.331 valencians els que es van vacunar, al mateix temps que ha subratllat que fins a 2.190 vacunes foren administrades en els punts mòbils durant la campanya del ‘Black Friday’.

Així mateix, ha afirmat que ja s’han realitzat un total de 4.109.105 descàrregues de certificats covid, bé en la seua modalitat de pauta completa, amb el certificat d’haver passat el covid o el de diagnòstic, a l’una que ha destacat que 1,5 milions de persones van realitzar aqueixa descàrrega entre l’1 i el 4 de desembre.

“La ciutadania ha entés que hem de continuar protegint-nos i acceptar determinades mesures per a no anar a altres restriccions majors”, ha exposat Barceló, qui ha agraït el comportament de la societat valenciana, encara que ha advertit que és necessari “continuar protegint-nos”.

Preguntat pels registres policials en diverses discoteques de la Comunitat durant el cap de setmana per a verificar que tots els assistents comptaren amb el certificat covid, ha afirmat que el cos policial “haurà actuat d’acord amb el mandat que tenen i amb el decret llei que va entrar en vigor divendres passat”.

De la mateixa manera, ha assenyalat que als hostalers “no se’ls demana que facen de policia” i sí “simplement un control”, ja que “no podem tindre’l tot, prescindir de passaport i també d’aforaments”.

Finalment, ha assegurat que els centres de seqüenciació del virus de la Comunitat Valenciana encara no han detectat cap cas de la variant Ómicron.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia